Kraliçem Yumurtlamış

denocangokcecan

Yumurta
Üye
12 Ağustos akşamında bulduğum Nylanderia Vividul kraliçemin yumurtladığını fark ettim ve kendi abdomeni kadar falandi yumurta topluluğu. Kenar tarafında nokta nokta şeklinde dağınık başka yumurtalarda vardı.
Larva olup olmadığını nasıl ayırt ederim?
Ekstra birşey yapmam gerekiyor mu?
tüpteki su bölümünde büyükçe bi hava boşluğu oluşmuş sıkıntı yaratır mı su hala var?

Aymet

Larva
Üye
12 Ağustos akşamında bulduğum Nylanderia Vividul kraliçemin yumurtladığını fark ettim ve kendi abdomeni kadar falandi yumurta topluluğu. Kenar tarafında nokta nokta şeklinde dağınık başka yumurtalarda vardı.
Larva olup olmadığını nasıl ayırt ederim?
Ekstra birşey yapmam gerekiyor mu?
tüpteki su bölümünde büyükçe bi hava boşluğu oluşmuş sıkıntı yaratır mı su hala var?
Benimde aynı şekilde hava kabarcıkları var ama sorun görmedim düzeliyor sonra kendiliğinden onlar. Türün larva fotoğrafı ile veya yumurtanın ilk hali ile kıyaslanabilirsiniz.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Selam, yumurtalar larva olduğunda şekilleri ve boyutları değişecektir. Dikkatli gözlemlerseniz fark etmeme ihtimaliniz yok zaten. Aşağıya örnek bir yumurta gelişim süreci görseli ekledim.
gracilis3-M.jpg

Ekstra bir şey yapmanız gerekmiyor. Kraliçeniz yumurtalarla ilgilenecektir. Hava boşluğu sorun yaratmaz. Su bitene kadar, hatta pamuk kuruyana kadar o nem koloninin ihtiyacını giderir. Tüpteki su tamamen bittiğinde daha rahat transfer yaparsınız.