Kraliçem Yumurtladı

Erenc

Larva
Üye
Arkadaşlar merhaba 2,3 hafta önce kanatlı messor buldum uygun test tüpüne koydum 1 hafta sonra baktım kanatlarını dökmemişti sessiz bir odaya havluya koyup bıraktım bugün baktığımda kanatları duruyor ama minik minik yumurtaları çıkmış. Artık ne kadar sürede kontrol etmem gerek? Nasıl bir yol izlemeliyim

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Cok iyi bir şekilde sabır göstermişsin.
Messorlar genelde 1-1.5 ay içerisinde Yumurtadan çıkarlar. 6 haftalık sürece 3 kere kontrol düşer daha iyi verim için

Erenc

Larva
Üye
Cok iyi bir şekilde sabır göstermişsin.
Messorlar genelde 1-1.5 ay içerisinde Yumurtadan çıkarlar. 6 haftalık sürece 3 kere kontrol düşer daha iyi verim için
6 haftada 3,4 kez bakmam iyidir diyorsun yani. Peki bu süreçte beslememe, bir şeyler vermeme gerek var mı yoksa ilk işçi çıktıktan sonra mı yapmalıyım.

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
6 haftada 3,4 kez bakmam iyidir diyorsun yani. Peki bu süreçte beslememe, bir şeyler vermeme gerek var mı yoksa ilk işçi çıktıktan sonra mı yapmalıyım.
Hayır, ilk işçiye kadar kraliçe beslenmeye ihtiyaç duymaz. İlk işçi çıktıktan sonra beslenme programı başlar.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Messorlar claustral(ilk işçiye kadar besine ihtiyac duymaz) türlerde.ilk işçileriniz çıktıktan sonra ballı su ve tohumla besleme yapabilirsiniz

Erenc

Larva
Üye
Tamam çok teşekkür ederim ben kendi haline bırakayım kontrollerini yaparım 🙂

Nazdravia

Nanitik
Üye
Arkadaşlar merhaba 2,3 hafta önce kanatlı messor buldum uygun test tüpüne koydum 1 hafta sonra baktım kanatlarını dökmemişti sessiz bir odaya havluya koyup bıraktım bugün baktığımda kanatları duruyor ama minik minik yumurtaları çıkmış. Artık ne kadar sürede kontrol etmem gerek? Nasıl bir yol izlemeliyim

Tuğkan abinin videosu bunu izlemeni ilk işçi çıkınca da diğer videoyu izlemeni tavsiye ederim

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Ben genellemedim ki, kraliçesinin messor olduğunu söylemiş, ülkemizde bulunanlar fully claustral değil mi hocam?
Anladım. "Kraliçe" deyince tüm kraliçeleri kastediyorsunuz sanmıştım ben. Evet, messorun ülkemizdeki türleri fully c.