Merhabalar, bundan tam 24 gün önce 3 tane Lasius cinsi kraliçeyi yakın yerlerden buldum ve bu tatlı canlılardan birer koloni oluşturmak istedim. Bulduğumda sanki bir kraliçenin abdomeninde bir deformasyon vardı, bana mı öyle geldi anlamadım ama abdomeni biraz içeri göçük gibi duruyordu (fotoğraflarda çok belli olmuyor ama belki fark edilir diye koyacağım). Üç kraliçem de yaşıyor şükür ve yumurtlayıp yumurtalarını büyütmeye devam ediyorlar. Fakat bu bahsettiğim kraliçenin yumurtaları hâlâ ilk hâli gibi duruyor, bir gelişimleri yok gibi. Sebebi nedir, fikriniz var mı? Canlı yem veya şekerli su vermiyorum işçileri çıkana kadar ama acaba yumurtaları büyümeyen kraliçeye versem işe yarar mı? Yardım edin
.
Kraliçeyi ilk bulduğumda aldığım görüntü (abdomeninde deformasyon olduğunu düşündüğüm kraliçe).

Şu anda ise üç kraliçemin yumurta durumları bu şekilde. Yumurtaları küçük olan, bu bahsettiğim kraliçe. Diğer kraliçelerin yumurtaları büyüyor (yoksa ben mi kuruntu yapıyorum sadece?).

Kraliçeyi ilk bulduğumda aldığım görüntü (abdomeninde deformasyon olduğunu düşündüğüm kraliçe).

Şu anda ise üç kraliçemin yumurta durumları bu şekilde. Yumurtaları küçük olan, bu bahsettiğim kraliçe. Diğer kraliçelerin yumurtaları büyüyor (yoksa ben mi kuruntu yapıyorum sadece?).