Kraliçem yeni tüpe geçmiyor.

AybarsErten

Yumurta
Üye
Tetramorim kraliçem var 6 işçisi ve 7-8 tanede çıkacak işçisi bar ama tüpleri çok kirlendi yeni tüpe almak istiyorum ama geçmediler 1.5 gündür içerideki hava sorun olur mu iki tüpü birbirine bantladım kaçak olmasın diye

Böcek_

Larva
Üye
Tetramorim kraliçem var 6 işçisi ve 7-8 tanede çıkacak işçisi bar ama tüpleri çok kirlendi yeni tüpe almak istiyorum ama geçmediler 1.5 gündür içerideki hava sorun olur mu iki tüpü birbirine bantladım kaçak olmasın diye
İnatla geçmiyorlarsa bence manuel transfer yapabilirsin.

Ayaz16cc

Yumurta
Üye
Bende tam bunu yazacaktım😂 benimde iki işçim var aynı tür geçmiyorlar hemde inatla😡

Böcek_

Larva
Üye
Hasar vermeden nasıl yapacağım tüpü yavaşça sallasam öteki tarafa olur mu
Öncelikle kraliçeyi ve diğer karıncaları bir yere ayırın sonra herhangi bir çöp şişin ucunu çok hafif ıslatın ve yumurtalar dokundurun yumurtalar şişe yapışacaktır. Yumurtaları transfer edeceğiniz tüpe yerleştirin daha sonra da karıncaları tek tek tüpe yerleştirin. (Manuel transferi anlatmaya çalıştım umarım anlatabilmişimdir.)

AybarsErten

Yumurta
Üye
Öncelikle kraliçeyi ve diğer karıncaları bir yere ayırın sonra herhangi bir çöp şişin ucunu çok hafif ıslatın ve yumurtalar dokundurun yumurtalar şişe yapışacaktır. Yumurtaları transfer edeceğiniz tüpe yerleştirin daha sonra da karıncaları tek tek tüpe yerleştirin. (Manuel transferi anlatmaya çalıştım umarım anlatabilmişimdir.)
Bunun yerine beklemek daha konforlu olacak gibi bir gün daha bekleyeceğim ama iki tüpü birbirine bantladım ne kadar havasız kalabilirler ?

İsmail96

Yumurta
Üye
Hocam eski tüpün üstüne yoğun beyaz ışık ver yeni tüpüyse kapkaranlık yap geçmeme şansı yok