kraliçem pamuğun bulunduğu yerden ayrılmıyor hareket etmiyor

berencanözcan

Yumurta
Üye
Kraliçe kargoyla geldi ve tüpte pamuğun yanından ayrılmıyor, nemli tarafta strese girmiş olabilir mi ya da ölür mü?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Aymet

Larva
Üye
kraliçe kargoyla geldi ve tüpte pamuğun yanından ayrılmıyor nemli tarafta strese girmiş olabilir mi yada ölür mü?
Öleceğini sanmıyorum çünkü genel olarak kraliçeler her daim yuvanın en nemli yerini kendine seçerler sıkıntı olmaz.

farmageddon

Yumurta
Üye
kraliçe kargoyla geldi ve tüpte pamuğun yanından ayrılmıyor nemli tarafta strese girmiş olabilir mi yada ölür mü?
Ben de yakın zamanda kargodan aldım. Kargo aracında sıcakta beklememeleri için gidip şubeden teslim aldım. Personelin kargoları sağa sola fırlatıp kırmaktan beter ettiği için karıncaların strese girmesi kaçınılmaz, ama bu onların öleceği anlamına gelmez. Tüpü sarsmamaya, ışığa ve yüksek sese maruz bırakmamaya özen gösterin. Ciddi bir sorun yoksa, karıncalar kısa sürede toparlanır. Kraliçenin pamuğa yakın durması ise doğal bir davranıştır.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Dextrous

Yumurta
Üye
Normal bir durum, sıkıntı yok. Stresli olsa; tüp ağzındaki pamuğun orada kaçma davranışları sergiliyor olurdu. Kraliçede titreme, yumurtalarını yeme, oradan oraya koşuşturma gibi şeyler gözlemlemediğiniz sürece endişe etmenize gerek yok. İyi hobiler.