Kraliçem pamuğa saldırıyor!

çağrıgygsz

Pupa
Üye
Dünkü yaptığım pamuğu çöp şişle ittirmeden sonra kraliçe pamuğu ısırmaya başlamıştı, bugün yine baktım ve açmadan yani asetat kağıdından baktım elime aldığım gibi yine ısırmaya saldımaya başladı neden yapıyor?

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
Hangi pamuğu kastediyorsunuz? Eğer su pamuğu ise siz açtığınızda stresten kazmaya çalışıyor stres olmadan kazıyorsa nem dengesini ayarlıyor , yuvasını kazıyor demektir. Eğer çıkış pamuğunun kazıyorsa döllenmemiş olabilir , çok yüksek stres faktörlerine maruz kalmış olabilir , yuvayı beğenmemiş olabilir vs.
Dünkü yaptığım pamuğu çöp şişle ittirmeden sonra kraliçe pamuğu ısırmaya başlamıştı, bugün yine baktım ve açmadan yani asetat kağıdından baktım elime aldığım gibi yine ısırmaya saldımaya başladı neden yapıyor?

çağrıgygsz

Pupa
Üye
Hangi pamuğu kastediyorsunuz? Eğer su pamuğu ise siz açtığınızda stresten kazmaya çalışıyor stres olmadan kazıyorsa nem dengesini ayarlıyor , yuvasını kazıyor demektir. Eğer çıkış pamuğunun kazıyorsa döllenmemiş olabilir , çok yüksek stres faktörlerine maruz kalmış olabilir , yuvayı beğenmemiş olabilir vs.
Nemli olan

Hocam ben hic açmıyorum esatattan bakıyorum ve elime almadığımda hiç ıssırmıyor, elime aldığımda ısırıyor.

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
Nemli olan

Hocam ben hic açmıyorum esatattan bakıyorum ve elime almadığımda hiç ıssırmıyor, elime aldığımda ısırıyor.
Titreşimden de rahatsız olurlar hatta genelde aşırı olmayacak şekilde ışığa göre titreşim daha çok rahatsız eder karıncaları. O yüzden sizin onları elinize almaniz için onlar için çok şiddetli bir deprem etkisi yaratıyor bizim açımızdan bakarsak.

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Nemli olan

1 hafta rahat bırakın devam ederse nemi ayarlıyor demektir devam etmezse kazmaya stresten yapıyor demektir gayet normal bir davranış benim kraliçelerim pamukları tiftik tiftik