Kraliçem ölüyor mu?

Floxy

Yumurta
Üye
Benim 100-150 işçilik bir messor kolonim var ve uzun süredir bende mite oluşumu veya başka bir durum gözlenmedi yemeklerini düzenli olarak verdim. Fakat bugün kontrol ettiğimde kraliçemin hareket etmediğini arada sırada cok hafif bir miktarda bacaklarını oynattığını gözlemledim şuan ise hiç hareket etmiyor öldü mü eğer öldüyse kolonime ne olucak çünkü daha yeni formikaryum aldim ve geçiremeden kolonimin ölmesini istemiyorum lütfen yardım edin ne yapmam lazım. (30 40 tane yumurta var)

Sprint

Yumurta
Üye
Tahminimce normal bir durumdur benim de 250 işçisi olan kolonimin kraliçesi aynısını yapmıştı. Kraliçe ters durmuyorsa sorun yoktur muhtemelen :D

gokdenizz

Nanitik
Üye
Benim kraliçe hiç hareket etmiyor yumurtluyor yumurtaları bile işçiler alıp yerini değiştiriyor sorun olduğunu sanmıyorum

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Kraliçeler genelde hareketsiz durur, normali budur. Ancak gereğinden fazla hareketsiz duruyorsa bir çok sebebi olabilir. En başında sindirim gelir, özellikle messorlar da bu daha sık. Kraliçe veya işçiler yeterli beslendiğinde sindirim sürecine girer ve bu sürede hareketsiz kalırlar.