Kraliçem ölmüş!

Kuzeykurum22

Majör
Üye
Selamlar 1 haftadır bakmadığım 3 işçili ,biri asker olmak üzere, pheidole pallidulla kolonime bugün baktığımda parçalar halinde gördüm kraliçemi, kafası abdomeni ayrı yerlere dağılmıştı sebebi ne olabilir?

SıslYahya

Pupa
Üye
Selamlar 1 haftadır bakmadığım 3 işçili ,biri asker olmak üzere, pheidole pallidulla kolonime bugün baktığımda parçalar halinde gördüm kraliçemi, kafası abdomeni ayrı yerlere dağılmıştı sebebi ne olabilir?
Anlaşamamış ve kavga etmiş olabilirler.

SıslYahya

Pupa
Üye
Kraliçelerine karşı çıkıp 3 kişi zafer alabiliyorlar mı? İlginç, teşekkür ederim

peki anlaşamama sebepleri ne olabilir? Diğer kolonilerimde dikkat edeyim
Ona müdahale edemeyiz karıncalar hiç bir sorun yokmuş gibi gözükürken bazen böyle şeyler yaşanabiliyor.

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
Koloni WC'mi?

Enesersoy45

Gamergate
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Otorite eksikliği veya hastalık diye tahmin ediyorum.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Koloni wc ise yaşlı bir kraliçe alınmış olabilir. Yaşlı kaliçeler genç kraliçelere oranla feromon hakimiyetini kaybeder. İşçiler kraliçenin baskılayıcı feromonlarının yok olduğunu fark ettiğinde kraliçeyi yok edebilir, koloniden dışlayabilir. Koloni wc değilse ve kraliçe hastaysa yine düşük verim ve düşük kraliçe feromonundan ötürü kraliçeyi öldürebilirler.

Kuzeykurum22

Majör
Üye
Wild caught yani hazır koloninin doğadan yakalanması.
yok koloni zaten yoktu yakında baya da eski koloni bazı işçiler vs kaçtığı için 3 işçi vardı wc olsaydı bence daha önceden biterdş koloni

birde ne yapmamı önerirsiniz yumurtalar vardı ama doğaya salayım mı işçileri?

gokdenizz

Nanitik
Üye
Kraliçeyi kendiniz mı buldunuz yoksa satın mı aldınız? Eğer alım yaptıysanız başka koloniden kraliçenin yanına işçi ekleyerek size işçili koloni olarak satmış olmaları muhtemel diye düşünüyorum.

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
yok koloni zaten yoktu yakında baya da eski koloni bazı işçiler vs kaçtığı için 3 işçi vardı wc olsaydı bence daha önceden biterdş koloni

birde ne yapmamı önerirsiniz yumurtalar vardı ama doğaya salayım mı işçileri?
Arkadaşların dediğini destekliyor eski koloni söyleminiz. Kraliçe yaşlandıkça feromon salgısı azalır bu da koloni de ki otoritesini zayıflatır.

Kuzeykurum22

Majör
Üye
Kraliçeyi kendiniz mı buldunuz yoksa satın mı aldınız? Eğer alım yaptıysanız başka koloniden kraliçenin yanına işçi ekleyerek size işçili koloni olarak satmış olmaları muhtemel diye düşünüyorum.
satın almadım
Arkadaşların dediğini destekliyor eski koloni söyleminiz. Kraliçe yaşlandıkça feromon salgısı azalır bu da koloni de ki otoritesini zayıflatır.
eski derken inanılnaz eski değildi en fazla 2 yıl muhtemelen 1-1,5 sene olmuştur

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
satın almadım

eski derken inanılnaz eski değildi en fazla 2 yıl muhtemelen 1-1,5 sene olmuştur
Pheidole kraliçelerinin ömrü de yaklaşık bu civarlar da zaten. İşçilere gerek kalmadan kraliçe ömrünü doldurup ölmüşte olabilir. Koloniyi devam ettirecek genç kraliçeler olmadığı için koloni tükenecek ve bitecek.

Kuzeykurum22

Majör
Üye
Pheidole kraliçelerinin ömrü de yaklaşık bu civarlar da zaten. İşçilere gerek kalmadan kraliçe ömrünü doldurup ölmüşte olabilir. Koloniyi devam ettirecek genç kraliçeler olmadığı için koloni tükenecek ve bitecek.
teşekkür ederim yardımcı olan herkese iyi forumlar