Kraliçem öldü, ne yapmalıyım

BATuhANTr

Yumurta
Üye
Dün işçi eklediğim cataglyphis nodus türü kraliçemin yumurtladığını görmüştüm ama bugün beslemek için baktığımda 4 yumurta daha olduğunu ama kraliçenin öldüğünü gördüm. İşçi pamuktan çıkmak için uğraşıyor. İşçinin öldürdüğünü kesinlikle düşünmüyorum çünkü kraliçede görünür bir zarar yok ve çok iyi anlaşıyorlardı. Şimdi ne yapmalıyım? Formica sangiunea türü kraliçeme yumurtaları versem olur mu yoksa parazit riski mi var kraliçede? Zaten formica sangiunea kraliçeme de işçi eklemesi yapacaktım bugün ama bu kötü manzara ile karşılaştım.

MuhammedK28

Yumurta
Üye
sangiuneya aynı tür işçi mi eklediniz benim kraliçem kabul etmemişti bir türlü
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

ayrıca yumurtaları vermeyi önermem

BATuhANTr

Yumurta
Üye
Tamam teşekkürler, işçiyi henüz eklemedim

Ama aynı tür ekleyeceğim

BATuhANTr

Yumurta
Üye
Az önce işçi eklemesi yaptım iki kere denedim. İlk denemede çok agresif davranmadılar ama aşırı anlaşmış da durmuyorlardi ben de başka bir koloniden daha deneyim dedim. Şimdi de çok agresif davranmıyorlar. Kraliçe bir ara işçinin antenini tutmuştu ama şuan ağız ağıza bekliyorlar. Bazen işçi aniden hareket ediyor. Sizin eklemenizde nasıl olmuştu?

MuhammedK28

Yumurta
Üye
Az önce işçi eklemesi yaptım iki kere denedim. İlk denemede çok agresif davranmadılar ama aşırı anlaşmış da durmuyorlardi ben de başka bir koloniden daha deneyim dedim. Şimdi de çok agresif davranmıyorlar. Kraliçe bir ara işçinin antenini tutmuştu ama şuan ağız ağıza bekliyorlar. Bazen işçi aniden hareket ediyor. Sizin eklemenizde nasıl olmuştu?
Kraliçeyi tüp ile beraber outworlde bıraktım ve aynı türden işçiler ekledim sabah baktığımda 6 işçiyi de öldürmüştü

İnanılmaz güçlü bir tür hayran kaldım gerçekten mutlaka koloni olarak besleyeceğim bir yolunu bulup yumurtlamaya bıraktım şu an bekliyorum

BATuhANTr

Yumurta
Üye
Şuan tam bu şekilde bekliyorlarIMG_20220711_172324.jpg

Bu konudan bağımsız olsa da ekleme yapmak istedim. Kraliçe işçiyi kabul etmiş haşlanmış yumurta beyazı ve şekerli su verdim onu bir güzel tüketiyorlar. Ayrıca ben 1 tane daha sangiunea kraliçesi buldum (burası sangiunea kraliçesi kaynıyor). O kraliçeyi de işçi ekledim o da kabul etmiş beslenmesini yaptım daha tüketip tüketmediklerini görmedim.

Son düzenleme: