Kraliçem kendi kendine öldü

brahimi44

Larva
Üye
Merhabalar, kraliçem öldü. Tüp bulamadığım için şırıngayla idare edebileceğini düşündüm ama maalesef öldü. Camponotus türü bir karıncaydı. Neden öldüğünü bilmiyorum. Çok fazla stres ve rahatsız etme olayı da gerçekleştirmedim, fakat bulunduğu şırıngada nem çok azdı. Şırınga ortalama 5 cm uzunluğundaydı. Çok çok az şekerli su verdim. Sizce sebebi nedir?

ByRabel

Pupa
Üye
Merhabalar, kraliçem öldü. Tüp bulamadığım için şırıngayla idare edebileceğini düşündüm ama maalesef öldü. Camponotus türü bir karıncaydı. Neden öldüğünü bilmiyorum. Çok fazla stres ve rahatsız etme olayı da gerçekleştirmedim, fakat bulunduğu şırıngada nem çok azdı. Şırınga ortalama 5 cm uzunluğundaydı. Çok çok az şekerli su verdim. Sizce sebebi nedir?
5cm kısa bi tüp şekerli su verdiysen strese girmiş olabilir normalde işçi çıkana kadar besleme yapmıyoruz yada eceliyle ölmüştür.

brahimi44

Larva
Üye
5cm kısa bi tüp şekerli su verdiysen strese girmiş olabilir normalde işçi çıkana kadar besleme yapmıyoruz yada eceliyle ölmüştür.
Anladım teşekkürler tüpler satın aldım en sağlıklısı onlar gelene kadar aramayayım 🙂

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Yaptığınız hiçbir şeyde bir sorun görünmüyor. Çok uzun süre nemsiz kalmadığı sürece de ölüm olmaz. Ölüm sebebi nedir bunu kesinliğe kavuşturamayız ama sizlik bir problem yok.

brahimi44

Larva
Üye
Türü Componotus benziyor gibiydi şu saatten sonra bi önemi yok ama yinede türü nedir merak ettim

Ekli dosyalar

• IMG-20250608-WA0004.jpeg
    IMG-20250608-WA0004.jpeg
    14.2 KB · Görüntüleme: 21

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Türü Componotus benziyor gibiydi şu saatten sonra bi önemi yok ama yinede türü nedir merak ettim
Camponotusa benzemiyor muhtemelen formica. Dediğiniz gibi cinsinin bir önemi kalmadı zaten.