Kraliçem Düştü

ahmt

Pupa
Üye
Selamlar dostlar, annem dolapta bir şey ararken iki Messor kraliçemi düşürdü. Biri yumurtalıydı, diğeri yumurtasızdı ve ikisinin de işçisi yoktu. Yumurtalı olanın yumurtaları dağılmıştı. Her iki kraliçede de gözle görülür bir hasar yok, test tüpleri de zarar görmemiş. Düşmeleri bir sıkıntı yaratır mı? Ayrıca yapmam gereken bir şey var mı?

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Selamlar dostlar, annem dolapta bir şey ararken iki Messor kraliçemi düşürdü. Biri yumurtalıydı, diğeri yumurtasızdı ve ikisinin de işçisi yoktu. Yumurtalı olanın yumurtaları dağılmıştı. Her iki kraliçede de gözle görülür bir hasar yok, test tüpleri de zarar görmemiş. Düşmeleri bir sıkıntı yaratır mı? Ayrıca yapmam gereken bir şey var mı?
Herhangi birşey yapmanıza gerek yok. Fazla rahatsız etmeyin yumurtalı kraliçe yumurtaları geri toparlar.

aliarguz

Yumurta
Üye
Kraliçenizin darbe alıp almadığını kısaca şöyle anlayabiliriz: Kraliçenizin uzuvlarında belirgin bir hasar yada zedelenme var mıdır?(abdomen ezilmesi yada kopması, anten kopması, bacakları kopması yada zedelenmesi) Kraliçenizin düşmeden sonra uzun bir süre yumurtlamayabilir gayet normal bir durum strese maruz kalmıştır uzun bir süre rahatsız etmeyin sadece temel kontrollerini yapın iyi hobiler dilerim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ahmt

Pupa
Üye
Kraliçenizin darbe alıp almadığını kısaca şöyle anlayabilririz: Kraliçenizin uzuvlarında belirgin bir hasar yada zedelenme varmıdır(abdomen ezilmesi yada kopması, anten kopması,bacakları kopması yada zedelenmesi). Kraliçenizin düşmeden sonra uzun bir süre yumurtlamaya bilir gayat normal bir durum strese maruz kalmıştır uzun bir süre rahatsız etmeyin sadece temel kontrollerini yapın iyi hobiler dilerim.
Zaten bayağı alışmışlardı, pek strese gireceklerini sanmıyorum. Hem birinin tüpünde küflenme başlamıştı, bu da onu değiştirmeme vesile oldu. Şu an baktım, sakinleşmişler ve herhangi bir sorun gözükmüyor. Teşekkür ederim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

aliarguz

Yumurta
Üye
Zaten bayağı alışmışlardı, pek strese gireceklerini sanmıyorum. Hem biri nin tüpünde küflenme başlamıştı, bu da onu değiştirmeme vesile oldu. Şu an baktım, sakinleşmişler ve herhangi bir sorun gözükmüyor. Teşekkür ederim.
Rica ederim, aklınıza takılan başka bir soru varsa sorabilirsiniz iyi hobiler dilerim.