Merhaba arkadaşlar,
16-17 Haziran tarihlerinde bulduğum bir Lasius niger olduğunu düşündüğüm karınca hakkında fikrinizi almak istiyorum. Aradan 1 hafta geçmeden (23-24 Haziran gibi) yumurtlamaya başladı. Şu an 10-15 civarı yumurtası var ve yumurtalarına sahip çıkıyor sürekli onlarla ilgileniyor. Ancak hala kanatlarını dökmedi. Bu durum kafamı karıştırıyor.
Kafamda birkaç soru var:
Kraliçeler bazen kanatlı da kalsa yumurtlayabiliyor mu?
Kanatlarını dökmemesi onun döllenmemiş (yani işçi) olduğunu mu gösterir?
Yumurtalara ilgisi ve sayısı kraliçe olduğuna işaret mi?
Fotoğraf paylaşacağım yorumlarınızı ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. İlk defa bir koloni kurmak istiyorum o yüzden bu konuda netleşmek benim için çok önemli,
Şimdiden teşekkürler.
Telefonun anakartı bozulduğu için eski telefonla çektim, kusura bakmayın.
16-17 Haziran tarihlerinde bulduğum bir Lasius niger olduğunu düşündüğüm karınca hakkında fikrinizi almak istiyorum. Aradan 1 hafta geçmeden (23-24 Haziran gibi) yumurtlamaya başladı. Şu an 10-15 civarı yumurtası var ve yumurtalarına sahip çıkıyor sürekli onlarla ilgileniyor. Ancak hala kanatlarını dökmedi. Bu durum kafamı karıştırıyor.
Kafamda birkaç soru var:
Kraliçeler bazen kanatlı da kalsa yumurtlayabiliyor mu?
Kanatlarını dökmemesi onun döllenmemiş (yani işçi) olduğunu mu gösterir?
Yumurtalara ilgisi ve sayısı kraliçe olduğuna işaret mi?
Fotoğraf paylaşacağım yorumlarınızı ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. İlk defa bir koloni kurmak istiyorum o yüzden bu konuda netleşmek benim için çok önemli,
Şimdiden teşekkürler.
Telefonun anakartı bozulduğu için eski telefonla çektim, kusura bakmayın.