Kraliçem çok sakin takılıyor.

Macir1734

Yumurta
Üye
Merhabalar aranıza yeni katıldım geçenlerde 2 tane messor kreliçe buldum ve hemen test tüpüne bastım güzelce kırmızı naylonunuda koydum ve bıraktım bu gün görüyorum ki test tüpündeki pamuğu eşeliyor ve kırmızı naylonu kaldırıp ışığa tutsamda aşırı sakin takılıyor ve ürkmüyor genellikle test tüpünün cam yüzeyünde değilde pamugun üstünde duruyor ama hareketler hep bir sakinlik içerisinde normalmidir. Bu arada henüz bir yumurta göremedim

Adem

Yumurta
Üye
pamuğu eşelemesi ya panikdendir yada yumurtaları için yer yapıyodur madem sakin diyosunuz o zmn yer yapıyor ve normaldir yerine alışmıştır

aatom_karinca

Yumurta
Yardımsever
Üye
Merhabalar aranıza yeni katıldım geçenlerde 2 tane messor kreliçe buldum ve hemen test tüpüne bastım güzelce kırmızı naylonunuda koydum ve bıraktım bu gün görüyorum ki test tüpündeki pamuğu eşeliyor ve kırmızı naylonu kaldırıp ışığa tutsamda aşırı sakin takılıyor ve ürkmüyor genellikle test tüpünün cam yüzeyünde değilde pamugun üstünde duruyor ama hareketler hep bir sakinlik içerisinde normalmidir. Bu arada henüz bir yumurta göremedim
strese sokmana gerek yok pamuğu eşelemesi ve pamuğun üzerinde durması normal su ihtiyacı için sakin kalması güzel birşey değilmi zaten :)
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

pamuğu eşelemesi ya panikdendir yada yumurtaları için yer yapıyodur madem sakin diyosunuz o zmn yer yapıyor ve normaldir yerine alışmıştır
bence nem seviyor daha önce beslediğim messorların hepsi yapıyordu ama koparmıyorlardı sadece eşeliyorlardı

Macir1734

Yumurta
Üye
Aynen sadece eşeliyor lar peki yumurta ne zaman gelir varmı Bi bilginiz

Macir1734

Yumurta
Üye
Stres işini çözdük gibi ama ısı 15 derece cıvarı

Macir1734

Yumurta
Üye
Neyseki elektrik teknisyeniyim 🙂 ideal sıcaklık kaç olmalı

• Haha
Tepkiler: Roe

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Kraliçelerin en temel bir görevi vardır: Yumurtlamak ve yumurtalarla ilgilenmek. Yuvaya yerleştikten sonraki hayatlarının herhangi bir evresinde kraliçelerin hareketli olmalarını gerektirecek bir durum yok transfer olmadıkları sürece. Yani elbette sakin olacaklar. Yapılması gereken şey "bakayım ne tepki verecek, şunu bir ışığa tutayım" değil de ışık almamasını sağlayarak rahatsız etmemek.

Macir1734

Yumurta
Üye
Kraliçelerin en temel bir görevi vardır: Yumurtlamak ve yumurtalarla ilgilenmek. Yuvaya yerleştikten sonraki hayatlarının herhangi bir evresinde kraliçelerin hareketli olmalarını gerektirecek bir durum yok transfer olmadıkları sürece. Yani elbette sakin olacaklar. Yapılması gereken şey "bakayım ne tepki verecek, şunu bir ışığa tutayım" değil de ışık almamasını sağlayarak rahatsız etmemek.
Çok saolasın hocam aydınlattığın için teşekkürler bu bilgiler altın neticesinde şuanlık sakin ve huzurlu insallah zamanla uyum sağlayıp güzel bir koloni sahibi olabilirim.

Fatihh

Yumurta
Üye
Bende de 3 tane var onlar da aynı durmda sıcaklıktan olduğunu düşünüyorum 20 derecenin altındaysa o yüzden olabilir

Macir1734

Yumurta
Üye
Şimdi deney tüpünü geniş bir kutuya koydum hem karanlık hemde ısıtıcı ped ile birlikte ortamı 24.5 dereceye ayarladım Bi 5 gün hic dokunmıcam bakalım ne olucak görücez deney tüpünü ısıtıcı pedi üzerine degil öteki tarafına bıraktım ortamı ayarlaması icinde elektronik derece kesici koydum 24.5 den yukarı asla cıkmaz kutuda izalasyon lu köpük kutu yaklaşık 50/50/25 dir ölçüsünde bakalım neler olucak sabırsızlanıyorum ilk kolonim olucak inaallah

aatom_karinca

Yumurta
Yardımsever
Üye
Şimdi deney tüpünü geniş bir kutuya koydum hem karanlık hemde ısıtıcı ped ile birlikte ortamı 24.5 dereceye ayarladım Bi 5 gün hic dokunmıcam bakalım ne olucak görücez deney tüpünü ısıtıcı pedi üzerine degil öteki tarafına bıraktım ortamı ayarlaması icinde elektronik derece kesici koydum 24.5 den yukarı asla cıkmaz kutuda izalasyon lu köpük kutu yaklaşık 50/50/25 dir ölçüsünde bakalım neler olucak sabırsızlanıyorum ilk kolonim olucak inaallah
her hafta 1 kere bak sık sık bakma
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

mesela larva görüp heycanlanırsan sık sık bakarsan kraliçe yer larvaları

Fatihh

Yumurta
Üye
Isıtcı pedi nerden tenim ettin abi ben bulamadım deney ampulüyle ısıtıyorum

Macir1734

Yumurta
Üye
Birazdan ısıtıcı diye bir konu var orada paylaşım yapıcam