Kraliçem Alışamadı

Deich

Yumurta
Üye
Geçtiğimiz hafta yakaladığım ve Camponotus türü olduğunu düşündüğüm bir kraliçem var. Yakalanalı 1 haftadan uzun süre geçti ancak hâlâ yerine alışmamış gibi görünüyor. Test tüpü kurulumunda, karanlık ve sarsıntısız bir ortamda tutuluyor. Ancak arada sakinleşip belli bi şekilde dursada bazen çıkış pamuğunun orda pamukları deşerken ve yolarken buluyorum kendisini.Döllenmemiş olma ihtimali aklıma geldi fakat abdomenin büyüklüğünden pek ihtimal vermedim. Tabi ilk bulduğum camp. türü olduğu için boyutlarının vermiş olduğu irilikten yanlış anlamışta olabilirim.

Bu durumun sebebi ne olabilir? Benzer durum yaşayanlar veya tecrübeli olanlar, bu konuda önerilerini paylaşırlarsa sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_2251.jpeg
    IMG_2251.jpeg
    35.1 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_2249.jpeg
    IMG_2249.jpeg
    25.7 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_2250.jpeg
    IMG_2250.jpeg
    31.3 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_2248.jpeg
    IMG_2248.jpeg
    26.5 KB · Görüntüleme: 17

emre9293

Pupa
Üye
Geçtiğimiz hafta yakaladığım ve Camponotus türü olduğunu düşündüğüm bir kraliçem var. Yakalanalı 1 haftadan uzun süre geçti ancak hâlâ yerine alışmamış gibi görünüyor. Test tüpü kurulumunda, karanlık ve sarsıntısız bir ortamda tutuluyor. Ancak arada sakinleşip belli bi şekilde dursada bazen çıkış pamuğunun orda pamukları deşerken ve yolarken buluyorum kendisini.Döllenmemiş olma ihtimali aklıma geldi fakat abdomenin büyüklüğünden pek ihtimal vermedim. Tabi ilk bulduğum camp. türü olduğu için boyutlarının vermiş olduğu irilikten yanlış anlamışta olabilirim.

Bu durumun sebebi ne olabilir? Benzer durum yaşayanlar veya tecrübeli olanlar, bu konuda önerilerini paylaşırlarsa sevinirim.
Döllenmemiş olabilir.

osmangencol33

Yumurta
Üye

Ben de geçen yil benzer bir durum yaşadım ve döllenmediğini düşünmüştüm. Lasius kraliçesi bulmuştum, ancak o da kanatlarını dökmemiş ve yumurtlamamıştı. Kış gelince onu kilerde kış uykusuna yatırdım. Uykudan çıktıktan üç gün sonra yumurtlamıştı. Neden böyle olduğunu bilmiyorum ama belki benimkine benzer bir durum olabilir.