Kraliçelerin Cinsleri/alt türleri?

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Camponotus olduğunu düşünüyorum alt türü nedir?
1.1 cm
campo kanatlı.jpg
campo kanatlıí.jpg
camponotus kanatli.jpg
camponotus kanat.jpg

Bu kraliçe de diğeri ile aynı türden sanırım
Kendisini pheidole işçilerinden kurtardım.
Yürüyemiyor.Geceden beri yaşıyor artık ölmez herhalde.Sadece ayakları hasar aldı gördüğüm kadarıyla.Bu kraliçeye nasıl bakmalıyım? Pamukten su içebilecek ve larvalara bakacak durumda gözükmüyor.
campo.jpg
yaralı.jpg

Cremagoster lorteti değil mi?
Cremagoster.jpg

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
IMG_20230831_001125.jpg
IMG_20230831_001154_1.jpg

Bu işçilerin türü nedir?

Ekli dosyalar

• IMG_20230831_001154_1.jpg
    IMG_20230831_001154_1.jpg
    76.5 KB · Görüntüleme: 6

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
Camponotus olduğunu düşünüyorum alt türü nedir?
1.1 cm
Ekli dosyayı görüntüle 30694
Ekli dosyayı görüntüle 30695
Ekli dosyayı görüntüle 30696
Ekli dosyayı görüntüle 30697

Bu kraliçe de diğeri ile aynı türden sanırım
Kendisini pheidole işçilerinden kurtardım.
Yürüyemiyor.Geceden beri yaşıyor artık ölmez herhalde.Sadece ayakları hasar aldı gördüğüm kadarıyla.Bu kraliçeye nasıl bakmalıyım? Pamukten su içebilecek ve larvalara bakacak durumda gözükmüyor.
Ekli dosyayı görüntüle 30699
Ekli dosyayı görüntüle 30700

Cremagoster lorteti değil mi?
Ekli dosyayı görüntüle 30703
üstte attığınız kraliçeler Camponotus. türleri hakkında yorum yapmak pek doğru olmayabilir ama ben "aethiops" olabileceğini düşünüyorum. sadece tahmin tabiki. Crematogasterleri çok bilmiyorum ama duyduğum ve öğrendiğim kadarıyla Lorteti. Yaralı kraliçeye gelicek olursak. kraliçenin sadece yumurtlamadı yeterli. şekerli su içmesine zaten gerek yok oturduğu yerden de larvalara bakabilecek durumda. bu kraliçeye yapılacak en mantıklı şey pupa eklemek. başka bir Camponotus cinsiniz varsa ve türü aynı ise pupa ekleyebilirsiniz. eğer değilse doğadan bulmanız gerekecek ve aynı türü bulmak epey bir zor olur. bence siz kraliçeyi hiç strese sokmadan tüpte bırakın. eğer yumurtlarsa koloni kurabilecek bir durumdadır. yumurtlamazsa kendi önerim acısına son verebilirsiniz. yada diğer kolonilerinize atıp yem yapabilirsiniz, size kalmış.

EArslan

Minör
Üye
1. Camponotus tanaemyrmex (aethiops olabilir)
2. Aynı tür mü emin değilim ama o kraliçeden ümidi kesin derim.
3. Evet Crematogaster lorteti
4. Monomorium sp.

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye

Emir123

Media
Üye
hasarlı kraliçeyi buzlukta uyutun, acı çekmesin bence daha önce 2 ayaklı fugax kraliçem vardı 10 işçisi fln oldu yemekte çok zorlanıyor işçiler olabildiği kadar yerini değiştirmeyi beslemeye çalışıyor ama hem eğlenceli olmaz hem acı çeker ondan uyutun bence

EArslan

Minör
Üye
hocam kafa kısmını daha net çekerseniz güzel olabilir. Crematogaster, Lasius ve Camponotus cinslerinde tıpa tıp bu renklerde ve boyutlarda olan türler var. lasuis olabilir yada Lorteti olabilir. kafa kısmı biraz net çekilmesi uygun olur.
Lasius veya Camponotus olamaz. Görseldeki karıncalar Myrmicinae familyasından. Lasius ve Camponotus ise Formicinae familyasından. Dediğim gibi monomorium sp. işçileri

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
hasarlı kraliçeyi buzlukta uyutun, acı çekmesin bence daha önce 2 ayaklı fugax kraliçem vardı 10 işçisi fln oldu yemekte çok zorlanıyor işçiler olabildiği kadar yerini değiştirmeyi beslemeye çalışıyor ama hem eğlenceli olmaz hem acı çeker ondan uyutun bence
üstte attığınız kraliçeler Camponotus. türleri hakkında yorum yapmak pek doğru olmayabilir ama ben "aethiops" olabileceğini düşünüyorum. sadece tahmin tabiki. Crematogasterleri çok bilmiyorum ama duyduğum ve öğrendiğim kadarıyla Lorteti. Yaralı kraliçeye gelicek olursak. kraliçenin sadece yumurtlamadı yeterli. şekerli su içmesine zaten gerek yok oturduğu yerden de larvalara bakabilecek durumda. bu kraliçeye yapılacak en mantıklı şey pupa eklemek. başka bir Camponotus cinsiniz varsa ve türü aynı ise pupa ekleyebilirsiniz. eğer değilse doğadan bulmanız gerekecek ve aynı türü bulmak epey bir zor olur. bence siz kraliçeyi hiç strese sokmadan tüpte bırakın. eğer yumurtlarsa koloni kurabilecek bir durumdadır. yumurtlamazsa kendi önerim acısına son verebilirsiniz. yada diğer kolonilerinize atıp yem yapabilirsiniz, size kalmış.
Böcekler/karıncalar insanlar gibi acı çekmez ve duyguları yoktur diye biliyorum.Sadece acıya savunma amaçlı tepki verirler yani fark ederler ama insanlar gibi acımazlar.Kraliçelin amaçları koloni kurmak.Bence en doğrusu kraliçeye yaşaması için yardım etmek.

Hepinize cevaplarınız için teşekkürler.

Emir123

Media
Üye
Böcekler/karıncalar insanlar gibi acı çekmez ve duyguları yoktur diye biliyorum.Sadece acıya savunma amaçlı tepki verirler yani fark ederler ama insanlar gibi acımazlar.Kraliçelin amaçları koloni kurmak.Bence en doğrusu kraliçeye yaşaması için yardım etmek.

Hepinize cevaplarınız için teşekkürler.
Acı çekmeyi hayatı boyunca sürünerek yaşaması anlamında demiştim daha önce bu kadar hasarlı bir kraliçe beslemediysen yardım etmek gibi bir yorum yazmazsın zaten, heryer kraliçe dolu problemsiz bir tane bulabilirsin, çokta yaşamıyor bu tarz kraliçeler çünkü yumurtalarına bakamıyor olduğu yere yan düşünce. bu Kraliçenin yumurta temizlemesi lazım yumurta yaparken ayağa kalkıp abodmenden yumurtayı alması lazım, beslemesi lazım vs kolay değil. çokta mümkün değil çıkmaya çok az kalmış pupa eklemeden

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
Lasius veya Camponotus olamaz. Görseldeki karıncalar Myrmicinae familyasından. Lasius ve Camponotus ise Formicinae familyasından. Dediğim gibi monomorium sp. işçileri
Renkleri uyuyor dedim zaten hocam. morfolojik olarak tabiki de birbirinden çok farklılar.