Son baharda bulunan kraliçeler kış uykusuna yatmadan yumurta vermiyor genelde yatırmanı öneririm yatırmadan önce transfer yap yeni bir tüpe kürdanla şekerli su ver enerjisi için. Kaç derecede uyuduklarını bilmiyorum dolap mevzusuna yanlış bilgi vermek istemem iyi hobiler dilerim.Messor ve crematogaster kraliçeleri var elimde sonbaharda buldum yaklaşık 1 ayı geçti messordaki test tüpünün suyu çok azaldı ama yumurtlama yok kış uykusuna yatırmalımıyım buzdolabı 18 derece orada yatırırsam bi sıkıntı olurmu
Dolap derecesi 08 dereceymiş bu arada evde her yer sıcak dolapta yatırsam sıkıntı olurmuMessor ve crematogaster kraliçeleri var elimde sonbaharda buldum yaklaşık 1 ayı geçti messordaki test tüpünün suyu çok azaldı ama yumurtlama yok kış uykusuna yatırmalımıyım buzdolabı 18 derece orada yatırırsam bi sıkıntı olurmu
Dostum messoru bilmiyorum ama crematogaster'in kış uykusu 10 dereceden fazla tutun deniliyor 12 ila 15 derece arası makul sıcaklık kış uykusu için. Biraz beklersen zaten sıcaklıklar düşüyor 15 derecenin altına crematogaster'i yavaş yavaş bulunduğu ortamı 15 dereceye indir kademeli olarak sıcaklık düşürmen gerekiyor ani sıcaklık değişimi yapma. Önce cam kenarına koy v.s yavaş yavaş ortamını serinlet sıcaklıklar düşünce balkonunuz kapalı ise orda tutabilirsin.Dolap derecesi 08 dereceymiş bu arada evde her yer sıcak dolapta yatırsam sıkıntı olurmu