Kraliçelerim Yumurtladı Ne Yapmalıyım?

hberkdonmez

Yumurta
Üye
İyi akşamlar dilerim.

1. Soru: 1 Solenopsis, 1 crematogaster, 2 Messor kraliçeye bakıyorum. Hepsini sonbaharda buldum 2 aylık kış uykusundan uyandılar ve şuan baktım Crematogaster ve 1 Messorun yumurtası var. Yumurtlayanlar için ne yapmam gerekiyor?

2. Soru: Solenepsis de yumurtlamış olabilir ama çok küçük olduğu için görememiş olabilirim. Yumurtlamayan karıncalarım için ne yapmam gerekiyor?

Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için 🙏🏼

lordqne

Larva
Üye
Bir şey yapmana gerek yok hepsi besine ihtiyaç duymayan tür boostlamak için unkurdu veya şekerli su verebilirsin ama.

coniniz

Yumurta
Üye
İyi akşamlar dilerim.

1. Soru: 1 Solenopsis, 1 crematogaster, 2 Messor kraliçeye bakıyorum. Hepsini sonbaharda buldum 2 aylık kış uykusundan uyandılar ve şuan baktım Crematogaster ve 1 Messorun yumurtası var. Yumurtlayanlar için ne yapmam gerekiyor?

2. Soru: Solenepsis de yumurtlamış olabilir ama çok küçük olduğu için görememiş olabilirim. Yumurtlamayan karıncalarım için ne yapmam gerekiyor?

Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için 🙏🏼
dostum yanlış bilgi vermek gibi olmasın ama ilk işçin çıkana kadar ellemene gerek yok diye biliyorum gerçi bazı kraliçe cinsleri işçi çıkmadan beslemen gereken cinsler var onlardan mı bilmiyorum?

lordqne

Larva
Üye
Bence, claustral türlerde işçi çıkmadan önce besleme stresini artırabilir; bu yüzden böyle aksiyonlara gerek olduğunu düşünmüyorum.
Ben çok uzun zaman geçtiği için besin olarak az olmasın diye vermiştim 3 ay uzun bir süre kendi çok enerji tüketmesede bir kayıp oluyor ben genelde tüpün ucunu açıp kulak çöpüyle şekerli su veriyodum.