"Şekeli su hazırlanışı: Doymuş oda sıcaklığındaki bir şekerli su çözeltisi yeterli olacaktır. Yani su daha fazla şeker çözemeyecek doymuş olmalı. Ufak bir bardağa bir çay kaşığı şeker koyun ardından üstüne biraz su ekleyin ve karıştırın. Şekerlerin hepsi çözünürse biraz daha ekleyin. ( Şeker taneleri dipte kalıp daha fazla çözünmeyene kadar.) Ardından İğnesi takılmış şırınga ile tüpün içine istediğiniz kadar damlatabilirsiniz. Ortalama 7 gün ömrü vardır, geçtikten sonra yenisini hazırlayın.
Ballı su hazırlanışı: 2 ölçek bal + 3 ölçek su. Yani 2 kaşık bal koyuyorsanız 3 kaşık su koyun. Ölçek bardak, kaşık, mililitre gibi herhangi bir şey olabilir. Ömrü ortalama 3 gündür. Kolayca fermente olup bozulur.
(Takviye) Karışımın hazırlanışı: Pişmemiş/çiğ akışkan yumurta beyazı ve çok az balın karıştırılması ile yapılır, bal karıncalar için çekici bir koku yayar yumurta ise protein açığının bir kısmını kapatmasına yardımcı olur. Şırınga ile verilirken dikkat edilmelidir birden akıp tüpü batırabilir. Ömrü ortalama 1 gündür ertesi günü kullanılmasını tavsiye etmem."
Takviye besinden hazırlayıp yedirmeye çalışın.