Kraliçeleri test tüpüne transfer etmek

Trissmerigold

Yumurta
Üye
Merhaba, 4-5 gün önce doğada bulduğum 4 adet Tetramorium kraliçesini, elimde test tüpü olmadığı için şırıngaya koymuştum. Ama sipariş ettiğim test tüpleri elime ulaştı. Şırıngadan test tüpüne transfer etmek istiyorum ama Tetramoriumların ışıktan fazla etkilenmediğini, bu yüzden transferin zor olduğunu duymuştum. Yumurta sayıları çok az, direkt alıp test tüpüne koysam çok sorun olur mu

Hasancık

Majör
Üye
Işık ile transferi deneyin manuel transferi son çare olarak saklayın

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Merhaba, 4-5 gün önce doğada bulduğum 4 adet Tetramorium kraliçesini, elimde test tüpü olmadığı için şırıngaya koymuştum. Ama sipariş ettiğim test tüpleri elime ulaştı. Şırıngadan test tüpüne transfer etmek istiyorum ama Tetramoriumların ışıktan fazla etkilenmediğini, bu yüzden transferin zor olduğunu duymuştum. Yumurta sayıları çok az, direkt alıp test tüpüne koysam çok sorun olur mu
Önce yumurtaları alıp dikkatlice tüpe koyun sonra kraliçeleri geçirin. Zaten ışıktan dolayı kendilerinin transfer olacağını sanmıyorum ki büyük koloniler bile günlerce geçmeyebiliyor.

Hasancık

Majör
Üye
Tam tersini düşünüyorum, zaten kraliçe olduğu için yüksek bir ihtimalle taşımaz kendisi, Cihan'ın da dediği gibi manuel transfer edin mümkünse.
Hocam benim tetramorium kolonim henüz pupa aşamasındayken ve kraliçemin işçisi yok iken transfer yapmam gerekmişti ben üstte yazdığım yöntemi uyguladım kraliçe transfer etti kendisi pupaları ve yumurtaları tabi manüel transfer etmek daha etkili bir yöntem