Hocam en sağlıklısı haftada 1 kez olur ancak ben kendi deneyimlerimi söyleyeyim, birsürü kolonim ve kraliçelerim var, günde belkide 3 4 kez baktığımda oluyor hiçbir zararını görmedim ama özellikle formica cinsi gibi stresli kraliçeler işcileri yokken strese girerse yumurtalarını yiyor ama lasius,solenopsis gibi cinslerde sarsmadan yapılan gözlemler kraliçeyi strese sokmayacaktır.İki tane kraliçem var ikisinede bir günde bir bakıyorum kraliçelerim strese girermi kaç günde bir bakmam lazım.
Reis seninle dün konuşmuştum, hangi tür diye bir soru sormuştum. Sen ''solenopsis'' demiştin, kanatlı kanatlı yumurtladı normal değil mi?Hocam en sağlıklısı haftada 1 kez olur ancak ben kendi deneyimlerimi söyleyeyim, birsürü kolonim ve kraliçelerim var, günde belkide 3 4 kez baktığımda oluyor hiçbir zararını görmedim ama özellikle formica cinsi gibi stresli kraliçeler işcileri yokken strese girerse yumurtalarını yiyor ama lasius,solenopsis gibi cinslerde sarsmadan yapılan gözlemler kraliçeyi strese sokmayacaktır.
Muhtemelen çiftleşmiştir ama döllenmemişse bile ya yumurtalar büyümez ya da erkek karıncalar çıkar, bekleyip görmelisiniz.Reis senle dün konuşmuştum hangi tür diye bir soru sormuştum sen solenopsis demiştin kanatlı kanatlı yumurtladı normal demi
Erkek karınca çıkınca ne oluyor yada erkek olduğunu nereden anlayacağız?Muhtemelen çiftleşmiştir ama döllenmemişse bile ya yumurtalar büyümez ya da erkek karıncalar çıkar, bekleyip görmelisiniz.
Kanatlı ve kraliçeden boyut olarak küçük karıncalar.Erkek karınca cıkınca ne oluyor yada erkek oldugunu nerden anlicaz
Sence kaç güne çıkar?Kanatlı ve kraliçeden boyut olarak küçük karıncalar.
1-2 ay civarı.Sence kaç güne çıkar?
İşin aslı kraliçenin ortalama işçi çıkartma süreci boyunca ona bakmamanız en iyisi olur. Haftada bir kontrol etmenin anlamı yok. Sırf merakla alakalı. Dişinizi biraz sıkıp 1 ay bakmasanız Solenopsis kraliçenizi ilk işçisini çıkartmış halde bulabilirsiniz. Yine keyfiniz bilir tabii.İki tane kraliçem var ikisine de bir günde bir bakıyorum. Kraliçelerim strese girer mi, kaç günde bir bakmam lazım?
Döllenmemiş bir kraliçe 2n yumurtayı bedeninden çıkartacak sperme sahip olmadığından partenogenez ile gelişen n kromozomlu gametten erkek yani prens karınca çıkar. Kanadı var, işçi sanmanız zor.Erkek karınca çıkınca ne oluyor yada erkek olduğunu nereden anlayacağız?
Hobide yeniysen bak ama önemli olan karanlıkta ve loş ortamda bakman.İki tane kraliçem var ikisine de bir günde bir bakıyorum. Kraliçelerim strese girer mi, kaç günde bir bakmam lazım?