Kraliçelere bir şey oluyor

BahadirSarp

Minör
Üye
Arkadaşlar, 5 tane Messor kraliçem vardı. Biri birkaç hafta önce sebepsiz yere öldü. Şimdi baktığımda bir kraliçe sırt üstü çırpınıyordu. Ben elime alınca yan yattı. Diğeri ise, önceki ölen kraliçem gibi bacaklarını açmış duruyor. Neler oluyor bunlara? Çok fazla larvaları var.

BahadirSarp

Minör
Üye
Odan biraz sıcak, başka etki ettiğini düşündüğün bir şey var mı?
Ani sıcaklık değişimi olmuyor strese sokmuyorum bir tanesinin tüpünde küf başlangıcı var sanırım kararmış diğeri temiz 3 gün önce keten tohumu koymuştum yanlarına taşımışlardı ama başka birşey yapmadım un kurdu koydum acaba besin eksikliğimi yaşıyorlar diye ilgilenmediler şekerli su deneyeceğim birde.

atako

Yumurta
Üye
Messor'larda ilk işçi çıkana kadar besin eksikliği olması çok zor. Küften de bir şey olacağını sanmıyorum. Benim de Messor'umun test tüpünde küf vardı ama sorun olmadı. Eğer kraliçeleri yeni bulduysan, bazı belediyeler sokaklara ilaç sıkıyor; ilaçtan etkilenmiş olabilirler.

BahadirSarp

Minör
Üye
Messor'larda ilk işçi çıkana kadar besin eksikliği olması çok zor. Küften de bir şey olacağını sanmıyorum. Benim de Messor'umun test tüpünde küf vardı ama sorun olmadı. Eğer kraliçeleri yeni bulduysan, bazı belediyeler sokaklara ilaç sıkıyor; ilaçtan etkilenmiş olabilirler.
1.5 ay önce yumurtladılar pek yeni sayılmazlar.