kraliçe

TPK

Yumurta
Üye
bu günlerde ankarada kraliçe bulan var mı?

Bilgiman

Yumurta
Üye
kraliçe arayışları artık bitmiştir ama söylenene göre dışarıda messor bulma ihtimalin var iyi hobiler .

• Beğendim
Tepkiler: TPK

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
kraliçe arayışları artık bitmiştir ama söylenene göre dışarıda messor bulma ihtimalin var iyi hobiler .
Hayır daha tam olarak bitmedi az da olsa crema,messor vb. türlerin uçuşu bulunuyor.

• Beğendim

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
crema hiç duymadım uçuşunu ?
Eylül-ekim aylarında genellikle messor crematogaster solenopsis uçuşları olur nadirende olsa aphaganster uçuşlarıda olabiliyor belki uçmuşlar ve haberiniz yoktur veya daha uçmamışta olabilirler

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hayır daha tam olarak bitmedi az da olsa crema,messor vb. türlerin uçuşu bulunuyor.
Tam olarak öyle de değil,ne demek istediğini anladım ben yine de. Sonbahar uçuşları yeni yeni başladı diyebiliriz.
Yanlış bilgi vermeyelim.
Eylül-ekim aylarında genellikle messor crematogaster solenopsis uçuşları olur nadirende olsa aphaganster uçuşlarıda olabiliyor belki uçmuşlar ve haberiniz yoktur veya daha uçmamışta olabilirler
Katılıyorum ve zaten öyle de.

Hmmhalil

Larva
Üye
Myrmicalarda daha ucmadi

• Beğendim

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

Hmmhalil

Larva
Üye
Ben 1 ay önce prenses üretimine başlamış olan 4 koloni gördüm ama uçtuklarını hiç gözlemlemedim yuva dışında prenses ve prensde görmedim yaz aylarında uçuyorlar diye biliyorum
Ben yuva içinde gördüm prens ve prenses daha uçmayan myrmica kolonileri var bizim burda

• Beğendim

Hmmhalil

Larva
Üye
Her tür eylül veya ekimde uçmuyor. Haziranın başında bulanda vardı,temmuzda da ,ağustosta da. Arama butonundan konulara ulaşabilirsiniz
Bizim burdaki büyük koloniler daha uçmadı yuvada hala kanatlılar var ben zaten her tür için söylemiyorum myrmica derken bir genellme oluyor ama zaten uçuş aylari ağustos ve eylül

• Beğendim