Arkadaşlar bugün uçarken önüme indi.Aldığımda uçabiliyordu yani hala.Çiftleşmiş mi ve cinsi nedir?
evet çünkü döllenmeden yumurtlayım prens üretebiliyorlar bu yüzden pupa evresinde anlaşılıyor bildiğim kadarıylaYumurtlasa dahi pupa evresinde gelmeden anlayamıyoruz yani
Anlayamıyoruz çünkü çiftleşmemiş olan "prensesler" erkek alate üretebiliyorlar. Dolayısıyla pupa evresinde erkek mi yoksa işçi mi olduğuna bakarak kanat dökmese dahi bir çıkarım yapabiliriz. Ha eğer koza ören bir türse o zaman kozadan çıkmasını beklememiz gerekir.Yumurtlasa dahi pupa evresinde gelmeden anlayamıyoruz yani
Peki ne kadar beklemeliyim yumurtlaması için.Çiftleşmemişse bende kalması sıkıntı yaratmasın onun için.Anlayamıyoruz çünkü çiftleşmemiş olan "prensesler" erkek alate üretebiliyorlar. Dolayısıyla pupa evresinde erkek mi yoksa işçi mi olduğuna bakarak kanat dökmese dahi bir çıkarım yapabiliriz. Ha eğer koza ören bir türse o zaman kozadan çıkmasını beklememiz gerekir.
Genelde 2 hafta bekletiyoruz ancak sende kalması her türlü onun için sıkıntı yaşatacak zaten. 2-3 gün sonra bile doğaya bıraksan eş bulması çok zor. Dolayısıyla ölecektir. Genelde ben aldığım zamanlarda 2 hafta bekletirdim, çiftleşmemiş olduğunu düşündüğümde kolonilerime yem olarak kullanırdım.Peki ne kadar beklemeliyim yumurtlaması için.Çiftleşmemişse bende kalması sıkıntı yaratmasın onun için.