Kraliçe yumurtlamıyor.

umuTuna

Yumurta
Üye
Merhaba, yaklaşık 10 işçili bir campotonus sanctus kolonim var. 10 tane de larva var. Fakat hiç yumurta görrmiyorum. 1 ay öncesine kadar yumurtlamada bir problem yoktu, sizce sorun nedir?

ALPEER

Larva
Üye
Canlı yem ile besleme yaptın mı şekerli su verdin mi durdukları yer kaç derece ve kaç günde bir bakıyorsun

umuTuna

Yumurta
Üye
Canlı yem ile besleme yaptın mı şekerli su verdin mi durdukları yer kaç derece ve kaç günde bir bakıyorsun
Her gün bakıyorum, her gün şekerli su 2-3 günde bir protein sıvısı ve un kurdu veriyorum, Oda sıcaklığında (24-25) derecede kalıyorlar

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Her gün bakıyorum, her gün şekerli su 2-3 günde bir protein sıvısı ve un kurdu veriyorum, Oda sıcaklığında (24-25) derecede kalıyorlar
Merak etmeyin messorlarımda aynı sorunu yaşadım neredeyse bütün isçiler çıkana kadar yumurtlamadı 1 hafta falan oldu yeni yumurtladı

ALPEER

Larva
Üye
Daha az bakın bence ve işci olduğuna göre hiç işci olmadan öncekinden daha az stres yaşar bence 3-4 günde bir bakın

ALPEER

Larva
Üye
Şekerli sularını nasıl tazeleyim peki? 4 gün boyunca yemek vermeden durabilirler mi?
onlar daha fazlada dururlar ama sadece zorunlu durumlar için
ve şekerli suyu da her besleme yaptığında ver oda 3-4 gün oluyor ben öyle yapıyorum messorlara 13 işcide major cıkacak
çok bekletme un kurdunu veya başka canlı yemlerini her beslediğinde eskisini al yenisini koy