Kraliçe Yumurtlamadı

khaos1as

Yumurta
Üye
Benim 7 tane messor kraliçem var.Bunları 6 7 gündür stressiz ortamda bekletiyorum.Bugün açıp baktım hiç biri yumurtlamamış.Bekledikleri ortam 20 derece civarıydı bu yüzden diye düşünüyorum.Evde daha sıcak alan yok.ne yapmam gerek?

NightWing

Larva
Üye
Benim 7 tane messor kraliçem var.Bunları 6 7 gündür stressiz ortamda bekletiyorum.Bugün açıp baktım hiç biri yumurtlamamış.Bekledikleri ortam 20 derece civarıydı bu yüzden diye düşünüyorum.Evde daha sıcak alan yok.ne yapmam gerek?
Hocam hepsinin kanadı kopmuş mu? Eğer kopmuşsa muhtemelen sıcaklıktan dolayıdır.
Sonbaharda bulunan kraliçeler genelde yumurtlamıyor. Kış uykusuna yatırın ondan sonra fikrimce yumurtlar iyi akşamlar dilerim.

Mogo

Minör
Üye
Siz daha ısıtsanız bile yumurtlamayabilirler. Biyolojik olarak sıcaklıktan farklı etkenlerden de anlayabiliyorlar mevsimi. En doğrusu kış uykusuna yatırmanız.

khaos1as

Yumurta
Üye
Hocam hepsinin kanadı kopmuş mu? Eğer kopmuşsa muhtemelen sıcaklıktan dolayıdır.
Sonbaharda bulunan kraliçeler genelde yumurtlamıyor. Kış uykusuna yatırın ondan sonra fikrimce yumurtlar iyi akşamlar dilerim.
Hepsi kanatsız.Peki kaç gün yatırıyım

İlyas16

Replete
Üye
Hepsi kanatsız.Peki kaç gün yatırıyım
Messorlar genel olarak 2-3 ay kadar kış uykusuna yatırılmalıdır. Ekim sonu veya kasım ortası gibi kış uykusuna yatırıp havalar ısındığında uyandırmanız yeterli olur. Büyük ihtimalle bulduğunuz sonbahar kraliçeleri de o dönemde tekrar yumurtlamaya başlamış olur.