ustam kış uykusuna nasıl yatırabilirimHocam kışa doğru giriş aşamasında olduğunu için belki enerji harcamak istemiyor olabilir.
Ölmüşmüdür o konularda bişey bilemiyorum ama döllenmiştir büyük ihtimalle.Bence kış uykusuna yatır derim en kısa sürede.Gelecek sezon inşallah verimli olacaktır.
Sevgilerle ☺️
Hocam bendeki camponotus da 3 aydır işçileri çıkartamadı. Uykuya yatırmayı düşünüyorum. Bence bekleme. Daha besini var kraliçenin. Geç olmadan yatır. Balkon kapalımı?Crematogaster kraliçem 1 ay önce yumurtladı ancak yumurtalarda bir değişim yok hala çok küçük ve aynılar sizce kraliçe döllenmişmidir bide yumurtalar ölmüş olabilir mi?
Yumurtalar ölse anlarsınız, artık yumurtaya benzemezler. Kraliçe döllenmemiş veya verimsiz olabilir yahut kış da geldiğinden gelişimi yavaşlatmış olması muhtemel. 13-7 derece arasında tutarak uyutun. 2 ay sonra uyandırırsınız.Crematogaster kraliçem 1 ay önce yumurtladı ancak yumurtalarda bir değişim yok hala çok küçük ve aynılar sizce kraliçe döllenmişmidir bide yumurtalar ölmüş olabilir mi?
kapalıHocam bendeki camponotus da 3 aydır işçileri çıkartamadı. Uykuya yatırmayı düşünüyorum. Bence bekleme. Daha besini var kraliçenin. Geç olmadan yatır. Balkon kapalımı?
Sence ben yatırayımmı? 3 yumurtası vardı geçen hafta tüpü küflenmiş değiştirdim bende ve bugün baktığımda bir yumurtayı yemiş. 2 yumurtası kaldı şimdi. 20-40 gün arası yatırırım ve yumurtlar. Ama yatırırsam yumurtaları tüpte bırakayımmı?Yumurtalar ölse anlarsınız, artık yumurtaya benzemezler. Kraliçe döllenmemiş veya verimsiz olabilir yahut kış da geldiğinden gelişimi yavaşlatmış olması muhtemel. 13-7 derece arasında tutarak uyutun. 2 ay sonra uyandırırsınız.
BırakSence ben yatırayımmı? 3 yumurtası vardı geçen hafta tüpü küflenmiş değiştirdim bende ve bugün baktığımda bir yumurtayı yemiş. 2 yumurtası kaldı şimdi. 20-40 gün arası yatırırım ve yumurtlar. Ama yatırırsam yumurtaları tüpte bırakayımmı?
Yatırayımmı? Şu dakika yatırabilirim.