Kraliçe yakalama

adambiyolojiciya

Yumurta
Üye
Merhaba, bugün 4 tane kraliçe Cataglyphis gördüm fakat hiçbirini yakalayamadım. Tüpü tutuyorum, kaçıyorlar; arkalarına bırakıyorum, başka yöne gidiyorlar. Yanlış yaptığım bir şey mi var?

Moderatör tarafında düzenlendi:

kuzey62

Pupa
Üye
Merhaba, bugün 4 tane kraliçe Cataglyphis gördüm fakat hiçbirini yakalayamadım. Tüpü tutuyorum, kaçıyorlar; arkalarına bırakıyorum, başka yöne gidiyorlar. Yanlış yaptığım bir şey mi var?
Cataglyphis cinsi hızlıdır yakalamak biraz uğraştırır lakin bir pamuk veya bir yaprak ile tüpe doğru iteklerseniz eminim yakalayacaksınızdır.

Fairtale

Nanitik
Üye
tüpe kraliçe almak zordur😁 gideceği yerleri kapatarak oraya gitmeyi kolaylaştırabilirsiniz kraliçeye tüpü koyduzda hiç bir zaman kendisi isteyerek girmez

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Cataglyphislere zarar vereceğim diye narin almaya çalışmanıza gerek yok, inanılmaz dayanıklılardır çok abartmadığınız sürece kolaylıkla alıp zorla tüpe sokabilirsiniz. Bir saklama kabını üstüne kapatıp kabın içerisine tırmanmasını bekledikten sonra altına karton veya kağıt sokarak da alabilirsiniz. Hızlı olduklarından yakalaması gerçekten zor. 😁

Samedo

Yumurta
Üye
Ellinle tutup bir kaba koy ordan tüpe transferini gerçekleşirilsin