Kraliçe veya prenseslerimin cinsleri nedir?

qwerty

Larva
Üye
1000011405.jpg1000011406.jpg1000011407.jpg1000011408.jpg
Bu ilki.

1000011409.jpg
1000011410.jpg1000011411.jpg1000011413.jpg
Bu ikincisi.

Selamlar, bu sabah o kadar tetramorium vardı ki kabak tadı verdi. Bu arkadaşları buldum. Lasiuslar tahminimce ama emin olamadım yanılma ihtimali yüksek. Tecrübesi olmayan arkadaşlar yorum yapmazlarsa daha iyi olur çünkü kanatlı oldukları için anlamak daha da zor.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Selamlar, birincisi L. niger tür grubundan klasik bir kraliçe. İkincisi ise biraz farklı görünüyor. Lasius brunneus tür grubundan bir kraliçe olabileceğini düşünüyorum. Bu fotoğraflardan benim yorumlarım budur hocam. İkinci kraliçeyi daha farklı açılardan görmek iyi olur.

qwerty

Larva
Üye
Selamlar, birincisi L. niger tür grubundan klasik bir kraliçe. İkincisi ise biraz farklı görünüyor. Lasius brunneus tür grubundan bir kraliçe olabileceğini düşünüyorum. Bu fotoğraflardan benim yorumlarım budur hocam. İkinci kraliçeyi daha farklı açılardan görmek iyi olur.
Hemen atıyorum hocam.

1000011414.jpg1000011415.jpg1000011416.jpg1000011417.jpg1000011418.jpg
Hocam ilk kraliçeye L.niger dediniz ama pek katılamadım çünkü nigerlerime baktım onlar daha kahverengi ve abdomeni daha bombeli. İlk fotoğraflardaki kraliçe daha koyu ve abdomeni daha uzun geldi bir de kendi L.nigerimi koyayım.
1000011419.jpg1000011420.jpg

Son düzenleme:

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Attığınız son fotoğraf haricinde yine Lasius brunneus tür grubunu düşündüm. Son fotoğrafta sanırım camın eğimi yüzünden thorax fazla yüksek, kafa da fazla küçük görünmüş. Onun bir yansıma olduğunu düşünerek yine Lasius brunneus tür grubundan bir kraliçe olduğunu düşünüyorum. Ama eğer o yükselti ve eğim doğruysa fikirlerim bu yönde olmaz.

Hocam ilk kraliçeye L.niger dediniz ama pek katılamadım çünkü nigerlerime baktım onlar daha kahverengi ve abdomeni daha bombeli. İlk fotoğraflardaki kraliçe daha koyu ve abdomeni daha uzun geldi bir de kendi L.nigerimi koyayım.
Hocam Lasius niger demedim. Lasius niger tür grubuna ait olduğunu söyledim. Bu tür grubunun içinde çok fazla tür var. Ve her türün görünüşü de kendisine göre farklılıklar gösteriyor. Aynı tür grubunda oldukları için aynı görünmek zorunda değiller.

qwerty

Larva
Üye
Attığınız son fotoğraf haricinde yine Lasius brunneus tür grubunu düşündüm. Son fotoğrafta sanırım camın eğimi yüzünden thorax fazla yüksek, kafa da fazla küçük görünmüş. Onun bir yansıma olduğunu düşünerek yine Lasius brunneus tür grubundan bir kraliçe olduğunu düşünüyorum. Ama eğer o yükselti ve eğim doğruysa fikirlerim bu yönde olmaz.

Hocam Lasius niger demedim. Lasius niger tür grubuna ait olduğunu söyledim. Bu tür grubunun içinde çok fazla tür var. Ve her türün görünüşü de kendisine göre farklılıklar gösteriyor. Aynı tür grubunda oldukları için aynı görünmek zorunda değiller.
Hocam aydınlanıyorum sanırım lasius cins niger de tür demek değil mi? Ben en küçük kategoriyi 2. latince kelimeyi en küçük kategorize etme şekli olarak biliyordum. Benim hatam :)

Demo

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam aydınlanıyorum sanırım lasius cins niger de tür demek değil mi? Ben en küçük kategoriyi 2. latince kelimeyi en küçük kategorize etme şekli olarak biliyordum. Benim hatam :)
Lasius cins, lasius niger tür. Niger kendince bir tür değil.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Demo'nun dediği gibi Lasius cins, Lasius niger türdür hocam. Lasius niger tür grubu ise; benzer morfolojik özellikler gösteren türlerin bulunduğu bir gruptur. İçerisinde birçok tür barındırır. Yani karıncanız için cins ve türün arasında bir sınıflandırma yaptığımı söyleyebiliriz. Bu tabii ki bilimsel bir söylem değil ama öğretmek amaçlı söylüyorum.

Aslında taksonomik olarak en alt sınıf alt türdür. Mesela: Carebara oertzeni aeolia. Carebara oertzeni bir türdür, Carebara oertzeni aeolia ise bu türün altında bulunan bir alt türdür.