Hemen atıyorum hocam.Selamlar, birincisi L. niger tür grubundan klasik bir kraliçe. İkincisi ise biraz farklı görünüyor. Lasius brunneus tür grubundan bir kraliçe olabileceğini düşünüyorum. Bu fotoğraflardan benim yorumlarım budur hocam. İkinci kraliçeyi daha farklı açılardan görmek iyi olur.
Selamlar, birincisi L. niger tür grubundan klasik bir kraliçe. İkincisi ise biraz farklı görünüyor. Lasius brunneus tür grubundan bir kraliçe olabileceğini düşünüyorum. Bu fotoğraflardan benim yorumlarım budur hocam. İkinci kraliçeyi daha farklı açılardan görmek iyi olur.
Hocam Lasius niger demedim. Lasius niger tür grubuna ait olduğunu söyledim. Bu tür grubunun içinde çok fazla tür var. Ve her türün görünüşü de kendisine göre farklılıklar gösteriyor. Aynı tür grubunda oldukları için aynı görünmek zorunda değiller.Hocam ilk kraliçeye L.niger dediniz ama pek katılamadım çünkü nigerlerime baktım onlar daha kahverengi ve abdomeni daha bombeli. İlk fotoğraflardaki kraliçe daha koyu ve abdomeni daha uzun geldi bir de kendi L.nigerimi koyayım.
Hocam aydınlanıyorum sanırım lasius cins niger de tür demek değil mi? Ben en küçük kategoriyi 2. latince kelimeyi en küçük kategorize etme şekli olarak biliyordum. Benim hatamAttığınız son fotoğraf haricinde yine Lasius brunneus tür grubunu düşündüm. Son fotoğrafta sanırım camın eğimi yüzünden thorax fazla yüksek, kafa da fazla küçük görünmüş. Onun bir yansıma olduğunu düşünerek yine Lasius brunneus tür grubundan bir kraliçe olduğunu düşünüyorum. Ama eğer o yükselti ve eğim doğruysa fikirlerim bu yönde olmaz.
Hocam Lasius niger demedim. Lasius niger tür grubuna ait olduğunu söyledim. Bu tür grubunun içinde çok fazla tür var. Ve her türün görünüşü de kendisine göre farklılıklar gösteriyor. Aynı tür grubunda oldukları için aynı görünmek zorunda değiller.
Lasius cins, lasius niger tür. Niger kendince bir tür değil.Hocam aydınlanıyorum sanırım lasius cins niger de tür demek değil mi? Ben en küçük kategoriyi 2. latince kelimeyi en küçük kategorize etme şekli olarak biliyordum. Benim hatam![]()
Demo'nun dediği gibi Lasius cins, Lasius niger türdür hocam. Lasius niger tür grubu ise; benzer morfolojik özellikler gösteren türlerin bulunduğu bir gruptur. İçerisinde birçok tür barındırır. Yani karıncanız için cins ve türün arasında bir sınıflandırma yaptığımı söyleyebiliriz. Bu tabii ki bilimsel bir söylem değil ama öğretmek amaçlı söylüyorum.Hocam aydınlanıyorum sanırım lasius cins niger de tür demek değil mi? Ben en küçük kategoriyi 2. latince kelimeyi en küçük kategorize etme şekli olarak biliyordum. Benim hatam![]()