Kraliçe Ve Yumurta Transferi

EmreGr2

Yumurta
Üye
1000054858.jpg

Tüpündeki su bittiği için başka bir tüpe transfer etme gereği duydum.

1000054842.jpg

Işık çözümünü öyle çözdüm, dün akşam yaptım. Hiç işçisi yok, hala geçmedi. Öneriniz var mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

armagankaya

Media
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 73338

Ekli dosyayı görüntüle 73339

Işık çözümünü öyle çözdüm, dün akşam yaptım. Hiç işçisi yok, hala geçmedi. Öneriniz var mı?
Hocam transfer hemen olmaz bazen 1-2 hafta kadar sürebilir.Siz oldukları tarafı aydınlık ve soğuk,geçecekleri yeri karanlık ve sıcak bırakın yeterli.Ama dediğim gibi bu bazen 1-2 hafta sürebilir.

Sabakyudes

Larva
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 73338

Ekli dosyayı görüntüle 73339

Transfer olana kadar ışık tutun yada manuel edin direkt eğer kraliçe transfer olmazsa;

Öncelikle kraliçeyi bir kaba alın ardından barbekü çubuğunun ucunu ıslatıp yumurtalarını tüpe çok dikkatli şekilde yerleştirin sonra kraliçeyi yumurtaların olduğu yeni tüpüne aktarın

armagankaya

Media
Üye
Transfer olana kadar ışık tutun yada manuel edin direkt eğer kraliçe transfer olmazsa;

Öncelikle kraliçeyi bir kaba alın ardından barbekü çubuğunun ucunu ıslatıp yumurtalarını tüpe çok dikkatli şekilde yerleştirin sonra kraliçeyi yumurtaların olduğu yeni tüpüne aktarın
Hocam, bu çözümler en son tercih edilmelidir çünkü kraliçe stres olup yumurtaları yiyebilir. Dediğim gibi kraliçe, nemin olmadığı ortamda yaşamaz; elbet nemin olduğu yere geçecektir. Ama gerçekten zamanın geçmesine rağmen transfer olmuyorsa ancak o zaman yapılmalı. Bu, sizin dediğiniz; benim düşüncem böyle.

EmreGr2

Yumurta
Üye
Şuanlık durumlar böyle hocam.Aydınlık tarafı nasıl soğuk tutabilirim?

ants123

Minör
Üye
Şuanlık durumlar böyle hocam.Aydınlık tarafı nasıl soğuk tutabilirim?
Aydınlık tarafı soğuk tutmak yerine karanlık tarafı sıcak tutmayı deneyebilirsiniz. Bir kutuya delik açıp yeni tüpü delikten içeri sokarsınız eski tüp dışarıda kalır. Kutunun içine de sıcak su torbası vb koyarsınız. Zaten o hafif sıcaklık yeni tüpü nemlendirmeye yeter. Su olmazsa nem olmaz haklısınız ancak pamukta kalan az bir miktar su da aynı sıcaklık altında aynı nemi yapar. Sıcaklık, nem, ışık.. Çok çeşit uyaranı bir arada kullanırsanız transfer daha hızlı gerçekleşir. Gerekirse eski tüpe periyodik olarak parmagınızla tıklatabilirsiniz çok sarsmadan.

EmreGr2

Yumurta
Üye
Teşekkürler cevap için.
Aydınlık tarafı soğuk tutmak yerine karanlık tarafı sıcak tutmayı deneyebilirsiniz. Bir kutuya delik açıp yeni tüpü delikten içeri sokarsınız eski tüp dışarıda kalır. Kutunun içine de sıcak su torbası vb koyarsınız. Zaten o hafif sıcaklık yeni tüpü nemlendirmeye yeter. Su olmazsa nem olmaz haklısınız ancak pamukta kalan az bir miktar su da aynı sıcaklık altında aynı nemi yapar. Sıcaklık, nem, ışık.. Çok çeşit uyaranı bir arada kullanırsanız transfer daha hızlı gerçekleşir. Gerekirse eski tüpe periyodik olarak parmagınızla tıklatabilirsiniz çok sarsmadan.
Ben şey düşündüm başka tüpe sıcak su koyup kapatıp onu karanlık tüpe,başka tüpede soğuk doldurup aydınlık tüpün yanına koymayı düşündüm,böylede olur değil mi?

ants123

Minör
Üye
Teşekkürler cevap için.

Ben şey düşündüm başka tüpe sıcak su koyup kapatıp onu karanlık tüpe,başka tüpede soğuk doldurup aydınlık tüpün yanına koymayı düşündüm,böylede olur değil mi?
Yeni tüpe kutu gibi direkt genel bir ortam sıcaklığı sağlamak ısıyı daha kolay yayar. Nemlenmeyi daha kolay yapar. Ancak söylediğiniz de mümkün tabi.