Kraliçe ve prenses aynımıdır

yu_suf2007

Yumurta
Üye
Merhaba,kraliçe ve prenses aynı şeylermidir?Birde kraliçenin yumurtlaması için prens mi gerekli?Lütfen bana yardımcı olabilirmisiniz?

Anthletic

Yumurta
Üye
Prenses çiftleşerek döllenir ve kraliçe olur. Döllendikten sonra kanatlarını dökebilir de dökmeyebilir de. Ayrıca yumurtlaması içim prense ihtiyaç duymaz bütün ömrü boyunca 1 kere çiftleşse yeter.

RZ4

Yumurta
Üye
Hocam prensesler çiftleşmedikleri için yumurtlayamayazlar doğal olarak çiftleştikten sonra kraliçe olurlar ve kanatlarını bırakırlar, kraliçe olunca prense ihtiyaç duymazlar umarım sorunuzu yanıtlayabilmişimdir :)

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam prensesler çiftleşmedikleri için yumurtlayamayazlar doğal olarak çiftleştikten sonra kraliçe olurlar ve kanatlarını bırakırlar, kraliçe olunca prense ihtiyaç duymazlar umarım sorunuzu yanıtlayabilmişimdir :)
Yumurtlayamazlar demek yanlış olur. Döllenmemiş bir kraliçe adayı yumurta üretebilir. Yumurta diploid(işçi/prenses) yerine, haploid(erkek) olacaktır. Yani döllenmemiş kraliçe yumurtlar ama yumurtalar gelişirse erkek alate ortaya çıkar. Buna da Partenogenez adı verilir.

RZ4

Yumurta
Üye
Yumurtlayamazlar demek yanlış olur. Döllenmemiş bir kraliçe adayı yumurta üretebilir. Yumurta diploid(işçi/prenses) yerine, haploid(erkek) olacaktır. Yani döllenmemiş kraliçe yumurtlar ama yumurtalar gelişirse erkek alate ortaya çıkar. Buna da Partenogenez adı verilir.
Ben hobide biraz yeniyim o yüzden bilmiyordum teşekkür ederim :)