Merhabalar, bu yazıyı kraliçe ve karınca eşyaları alışverişi yapmadan önce forumda denk geldiğim ve beni tereddüte düşüren bazı mesajlardan dolayı yazmak zorunda hissettim.Forumda satış ve alışverişin kesinlikle yasak olduğunu biliyorum. Fakat çoğu hobici özellikle yeni başlayanların kraliçe bulamadıkları için veya başka sebeplerden tercih ettiği belli başlı siteler var. Forumdada sürekli nereden alabilirim, neresi güvenilir diye konularla,mesajlarla karşılaşıyoruz.Ben kendi adıma tecrübelerimi paylaşmak ve referans olması adına alışveriş yaptığım iki siteden bahsetmek istiyorum. Amacım kesinlikle reklam değil.Benim gibi hobicilerin alışveriş yaparken fikirleri oluşması için yazıyorum.Zaten internete yazdığınızda veya foruma baktığınıza karşınıza çıkacak siteler bunlar. Antstoreturkey'den iki defa alışveriş yaptım. İstediğim herşey eksiksizdi, canlılarımda gayet sağlıklı geldi. Ayrıca kendiside bir sorun yaşandığında yardımcı oluyor ve ilgileniyor. Ve asıl bu yazıyı yazmamın sebebi undergroundantworld sitesi. Alışveriş yapmadan önce forumda birden fazla oradan canlı alışverişi yapmayın, almayın vb. gibi yazılarla karşılaştım ve tereddüt ettim. Fakat denemek istedim ve 3 kraliçeli bir alışveriş yaptım. İlki kalabalık ve koloniydi(plagiolepis), diğerleri ise tetramorium ve lasius kraliçeleriydi. Kraliçeler yumurtalı olarak yazmasına rağmen hem yumurta hem 2-3 tane işçisi varken geldi ve üç kolonidede hiç kayıp yaşanmamıştı.Satıcı hediye canlı yemde gönderdi,yani çok memnun kaldım alışverişten. Bahsettiğim iki satıcıylada hiçbir bağlantım yoktur. Benim alışverişim iyiydi diye sizinki kusursuz olacak diye bir kaide yok tabi ki. Ben sadece güncel alışveriş yapmış biri olarak diğer hobicilere yardımı dokunması amacıyla objektif yorumlarımı paylaşmak istedim. Sayın moderatörler eğer yanlış bir şey yazdıysam lütfen silmekten çekinmeyin. Bu arada şeydende bahsedeyim, daha önce bir kere sahibindende alışveriş yaptım, açıklamada renkli renkli yazıları olan bir satıcıdan görmüşsünüzdür zaten, bir kraliçenin geldiğinde bacağı kopuktu, diğerindende bir yıldır bir kere işçi alamadım. Bana kalırsa oradaki satıcılardan referans olmadığı müddetçe uzak durun. Eğer sizlerde bu hobideki alışveriş tecrübelerinizi olumlu/olumsuz reklam amacı gütmeden bu başlık altında paylaşırsanız belki alışveriş yapmak isteyenlere özeliikle yeni hobicilere hevesleri kırılmadan hobiyi sürdürme konusunda yardımı dokunabilir. Teşekkür ediyorum.