Kraliçe ve işçiler yumurta taşıyor

FeX

Yumurta
Üye
Nedense her tüpün içine baktığımda, kraliçe ve işçiler yumurtaları taşımaya çalışıyor, yerlerini değiştiriyorlar. Bir şeyi yanlış mı yapıyorum, anlamadım. Tüpün içi birazcık pis, o yüzden olabilir mi?
Bir de un kurdunu reddediyorlar. İlk verdiğimde biraz oynadılar ama sonra bıraktılar. İkinci kez verdiğimde canlı verdim, yine bir şey yapmadılar. Ben de yarısını kesip ölü hâlini verdim, yine bir gelişme yok.

Ekli dosyalar

• 20250607_233206.png
    20250607_233206.png
    154.6 KB · Görüntüleme: 27
  • 20250607_233220.png
    20250607_233220.png
    156.8 KB · Görüntüleme: 26

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Her karınca her canlı yemi kabul etmez, farklı yemler denemelisiniz. Yumurtaları taşımaları normal bir sorun yok.

• Beğendim
Tepkiler: FeX

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Çok normal, yaptığınız sarsıntı, ve eğer kullanıyorsanız cover'ı her açtığınız da içgüdüsel olarak önce yumurtaları koruma davranışı sergilerler. Çünkü tehdit algılarlar, bu refleksi önlemek adına koloniyi ışığa alıştırın ve tüpe besleme zamanı haricinde dokunmayın. İstediğiniz kadar izleyebilirsiniz.

Beslenmelerini sağlamak için yaklaşık 4 gün hiçbir şey vermeyin. Ardından un kurdunu bölüp küçük parça verin, ilgi artacaktır.

FeX

Yumurta
Üye
Çok normal, yaptığınız sarsıntı, ve eğer kullanıyorsanız cover'ı her açtığınız da içgüdüsel olarak önce yumurtaları koruma davranışı sergilerler. Çünkü tehdit algılarlar, bu refleksi önlemek adına koloniyi ışığa alıştırın ve tüpe besleme zamanı haricinde dokunmayın. İstediğiniz kadar izleyebilirsiniz.

Beslenmelerini sağlamak için yaklaşık 4 gün hiçbir şey vermeyin. Ardından un kurdunu bölüp küçük parça verin, ilgi artacaktır.
İçindeki un kurdunu alıp 4 gün sonra mı veriyim un kurdunu birde ışığa nasıl alıştırıcam normalde coverı yok dolabın içinde siyah kağıtlar var onun içinde duruyorlar. Birde şuanlık şekerli su, tohum ve un kurdu verdim başka ne verebilirim

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye

Ama ışığa alıştırmak çok doğru olmaz. Çünkü transfer olmaları çok ama çok zorlaşır.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Işıktan başka alternatifler de var, kontrollü ısı vermek veya güneş ışıklarını kullanmak vs.
Alıştırmadığı sürece koloni devamlı stres altında olacak.

Mustafaf

Media
Üye
Tüm bilgileri toparlamak için yazıyorum.
Öncelikle yumurtaları taşıma koloninin geleceğini korumak için bir hamle yuvanın bozulduğunu düşünüp içgüdüsel olarak yumurtaları güvenli bir yere taşıyorlar.
Galiba cinsi Messor ama hiç tohum göremedim tohum vermeyi deneyin. Eğer un kurduna dokunmasalar o yumurtalar büyüyemezdi pupa evresine geçemezdi yani.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
İçindeki un kurdunu alıp 4 gün sonra mı veriyim un kurdunu birde ışığa nasıl alıştırıcam normalde coverı yok dolabın içinde siyah kağıtlar var onun içinde duruyorlar. Birde şuanlık şekerli su, tohum ve un kurdu verdim başka ne verebilirim
Evet kurdu alın. Tüpü coversız şekilde açıkta odanın herhangi bir yerinde sarsıntız durumda bırakın alınırlar. Şekerli sudan ziyade kırık tohumlar verebilirsiniz, protein olarak un kurduyla devam edebilirsiniz.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Işıktan başka alternatifler de var, kontrollü ısı vermek veya güneş ışıklarını kullanmak vs.
Alıştırmadığı sürece koloni devamlı stres altında olacak.
Haklısın ama heleki şu bitmediyse transfer olmaları çok zor oluyor.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Öncelikle yumurtaları taşıma koloninin geleceğini korumak için bir hamle yuvanın bozulduğunu düşünüp içgüdüsel olarak yumurtaları güvenli bir yere taşıyorlar.
Galiba cinsi Messor ama hiç tohum göremedim tohum vermeyi deneyin. Eğer un kurduna dokunmasalar o yumurtalar büyüyemezdi pupa evresine geçemezdi yani.
Büyür, gelişirlerdi bu arada.

Haklısın ama heleki şu bitmediyse transfer olmaları çok zor oluyor.
Deneyimsiz yeni başlayan bir hobici için zor olabilir evet. Ama bunun dışında stres eylemini ortadan kaldırmanın başka kesin çözümü yok. Çünkü illa ki sahibi koloniyi seyretmek ve kontrol etmek durumunda.

FeX

Yumurta
Üye
Evet kurdu alın. Tüpü coversız şekilde açıkta odanın herhangi bir yerinde sarsıntız durumda bırakın alınırlar. Şekerli sudan ziyade kırık tohumlar verebilirsiniz, protein olarak un kurduyla devam edebilirsiniz.
Herşey için teşekkürler.Peki tüpün ne zaman değiştirmelisin şuanda ağız girişi baya pis durumda pamuklara yapışmış şekerli sular filan var

Yumurtalar un kurdu vermeden büyüdüler zaten

Son düzenleme:

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Herşey için teşekkürler.Peki tüpün ne zaman değiştirmelisin şuanda ağız girişi baya pis durumda pamuklara yapışmış şekerli sular filan var

Yumurtalar un kurdu vermeden büyüdüler zaten
Şimdilik gerek yok, kulak çubuğunu nemlendirip kirli kısımlara sürtün temizlenir. Çıkış pamuğunu da yenileyin sorun kalmaz. Rica ederim.