Kraliçe uçuşu

Enes-66

Yumurta
Üye
Lütfen yardım edin sezon bitecek ben hala kraliçe bulmadım nerden bulabilirim ormana parka yollara her yere baktım ama yok. Bulamadım püf noktaları nedir? Her zaman okuyorum ışık altına vb. yerlere yağmurdan sonra vb. zamanlarda öğlen serinlikte bakıyorum ama yinede bulamıyorum yardım eder misiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Daha önce böyle konular açıldı.
Sizi etiketliyorum 1 tanesine.
Emin olun bulacaksınız.
Uçuşlar bitmiyor.
Sonbahar uçuşları yeni başlıyor.

Emir123

Media
Üye
Daha önce böyle konular açıldı.
Sizi etiketliyorum 1 tanesine.
Emin olun bulacaksınız.
Uçuşlar bitmiyor.
Sonbahar uçuşları yeni başlıyor.
akşam 9-11 arası yeşillik alana yakın sokak lambaları altına bak. yağmur sonrası yüzlerce görüyorum, ormanda doğa parklarında bulman çok şans işi, samanlıkta iğne aramaya benzer

karınca-

Yumurta
Üye
akşam 9-11 arası yeşillik alana yakın sokak lambaları altına bak. yağmur sonrası yüzlerce görüyorum, ormanda doğa parklarında bulman çok şans işi, samanlıkta iğne aramaya benzer
Messor istiyorum akşamları pek bulan yok siz hiç gece dediğiniz saatlerde rastladınız mı?

dharma

Larva
Üye
Messor uçmadı daha eylül 14 gibi uçarlar bir yağmur lazım sonbahar yağmuru sonra heryer messor zaten
Hocam konusu açılmışken,burda gözlemlediğim bir messor kolonisi var.Bir gün gittiğimde dışarıda normal rutin halindeler,bir gün gittiğimde yuva dışında tek bir karınca yok.Yuvanın ağzına çekirge ve böcek koymuştum.bir saat sonra geldiğimde başka bir karınca türü koyduğum bocekleri yiyordu.Ertesi gün benim messorlar dışarıda tohum topluyorlardı.Sizce sebebi ne olabilir?

Emir123

Media
Üye
Hocam konusu açılmışken,burda gözlemlediğim bir messor kolonisi var.Bir gün gittiğimde dışarıda normal rutin halindeler,bir gün gittiğimde yuva dışında tek bir karınca yok.Yuvanın ağzına çekirge ve böcek koymuştum.bir saat sonra geldiğimde başka bir karınca türü koyduğum bocekleri yiyordu.Ertesi gün benim messorlar dışarıda tohum topluyorlardı.Sizce sebebi ne olabilir?
Messorlar öglen sıcakta yuvaya çekilirler benimde burda 500k işçili messor kolonisi var kırmızı kafa öğlen 1 tane işçi göremezsin aksam 5 gibi çıkarlar

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye