FxBurpy

Yumurta
Üye
Merhabalar, dün gece saatlerinde takriben gece 3 sularında uyumaya giderken rastgele şekilde buldum. 1 yıldan fazladır meraklıyım bu hobiye ama ne kadar arasamda bulamamıştım sahiden de en beklemediğim anda geldi. Heyecanlandım ama discord ekibi sayesinde yapmam gerekenleri yaptım, 2 tür test tüpüm vardı, 20 cm'lik geniş ve 10 cm'lik dar. Zaten küçük bir tür olduğundan 10 cm'liği hazırladım ve yerleştirdim. Sormak istediğim türüdür, bu tür için bundan sonra ne yapmam lazım? Gece üzerini örttüm, şu an açıp bakabilir miyim, ne zaman kontrol etmeliyim? Gibi sorular, Şimdiden teşekkürler.
IMG-20250629-WA0014.jpgIMG-20250629-WA0008.jpgIMG-20250629-WA0010.jpgIMG-20250629-WA0006.jpg

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
İstediğim zaman bakmamdan eminmisiniz? Rahatszı etmekden korkuyorum
Şöyle anlatayım, tüpü elinize alırken sert davranmayın. Yumuşak ve nazik bir şekilde tutun ve bir yere koyacağınızda da aniden koymayın. Yavaşça zemine değdirerek bırakın hiç sorun olmaz. Bu arada çıkış pamuğunu içeri doğru itin alan gördüğüm kadarıyla geniş kalmış.

Bakım rehberi

Konu 'Tetramorium Caespitum Bakım Rehberi' https://karincaciftligim.com/threads/tetramorium-caespitum-bakim-rehberi.7729/

Mesajınız sürekli değişiyor, sormak istediklerinizi bütün halde sorarsanız daha sağlıklı olur. Şuan henüz bir kraliçe diyemeyiz, kanat döktükten sonra bir hafta içinde yumurtlaması beklenir.

Kaanınçiftliği

Nanitik
Üye
Tetramorium cinsi prenses. Kuruluma koyduysanız yapacağınız tek şey beklemek. İstediğiniz zaman bakabilirsiniz sarsıntı yapmama koşuluyla.
Evet bencede ama çıkış pamuğu Allaha emanet gibi duruyor orayı düzeltseniz iyi olabilir.

Tamam peki ne zaman yumurtlar? Ne zaman birşeyler yapmam lazım? Rehberi varmıdır?
Rehberi var, ilk işçiler çıkana kadar birşey yapmanıza gerek yok bu arada un kurdu edinin işçiler çıktıktan sonra un kurdu ile besleme yapacaksınız, tabii şekerli su ve bir kaç alternatiflede yapabilirsiniz ama un kurdu şart ayrıca tetramoriumlar çoğu şeyi yerler ama şehirden bulduğunuz böcek vb. Şeyleri vermeyin arada zehir sıkıyorlar bu karıncalarınızı öldürebilir.

FxBurpy

Yumurta
Üye
Şöyle anlatayım, tüpü elinize alırken sert davranmayın. Yumuşak ve nazik bir şekilde tutun ve bir yere koyacağınızda da aniden koymayın. Yavaşça zemine değdirerek bırakın hiç sorun olmaz. Bu arada çıkış pamuğunu içeri doğru itin alan gördüğüm kadarıyla geniş kalmış.

Bakım rehberi

Konu 'Tetramorium Caespitum Bakım Rehberi' https://karincaciftligim.com/threads/tetramorium-caespitum-bakim-rehberi.7729/

Mesajınız sürekli değişiyor, sormak istediklerinizi bütün halde sorarsanız daha sağlıklı olur. Şuan henüz bir kraliçe diyemeyiz, kanat döktükten sonra bir hafta içinde yumurtlaması beklenir.
Öncelikle kusura bakmayınız soeuyu değiştirdiğim için , anlattığınız için teşekkürler ve şırıngaya geçici olarak koymuştum şuanda dediğim gibi 10 cm lik test tüpünü güzelce hazırlayıp koydum

Ekli dosyalar

• 20250629_033453.jpg
    20250629_033453.jpg
    55.9 KB · Görüntüleme: 7

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Öncelikle kusura bakmayınız soeuyu değiştirdiğim için , anlattığınız için teşekkürler ve şırıngaya geçici olarak koymuştum şuanda dediğim gibi 10 cm lik test tüpünü güzelce hazırlayıp koydum
Hiç önemli değil, rica ederim. Şuan herşey iyi görünüyor. Bir kaç gün karanlıkta hiç rahatsız etmemekte fayda var, en azından yumurtlayana kadar yuva alışma süreci için kendi haline bırakın bir süre.

Kaanınçiftliği

Nanitik
Üye
Şuanlık yapacağınız birşey yok, 2 günde bir kontrol edin 1 hafta içinde yumurtlayabilir veya yumurtalar boş olabilir, alete olabilir.

FxBurpy

Yumurta
Üye
Evet bencede ama çıkış pamuğu Allaha emanet gibi duruyor orayı düzeltseniz iyi olabilir.

Rehberi var, ilk işçiler çıkana kadar birşey yapmanıza gerek yok bu arada un kurdu edinin işçiler çıktıktan sonra un kurdu ile besleme yapacaksınız, tabii şekerli su ve bir kaç alternatiflede yapabilirsiniz ama un kurdu şart ayrıca tetramoriumlar çoğu şeyi yerler ama şehirden bulduğunuz böcek vb. Şeyleri vermeyin arada zehir sıkıyorlar bu karıncalarınızı öldürebilir.

Baküde yaşadığımdan dolayı un kurdunu öyle kolay bula bileceğimi sanmıyorum ama yinede elde etmeye çalışacağım, şehir böcekleri sorun yarataxaksa köye gittiğimde birkaç böcek stoklaya bilirim aklıma başka birşey gelmiyor şuanlık

Kaanınçiftliği

Nanitik
Üye
Baküde yaşadığımdan dolayı un kurdunu öyle kolay bula bileceğimi sanmıyorum ama yinede elde etmeye çalışacağım, şehir böcekleri sorun yarataxaksa köye gittiğimde birkaç böcek stoklaya bilirim aklıma başka birşey gelmiyor şuanlık
Köyden alacaksanız dondurucuda dondurun yemi vereceğiniz zaman çözün böyle biraz daha sağlıklı olur ama un kurdu edinmelisiniz.