Kraliçe Türü nedir?

Emaytt

Yumurta
Üye
Merhabalar,

Kısaca özetlersem: Kraliçe karıncam öldü, koloni için yeni bir kraliçe satın alıp, koloniyi kurtarmak istiyorum. Türünün Camponotus olduğunu biliyorum ama tam olarak hangi tür olduğunu bilmediğim için buradan sormak istedim. Yanlış bir kraliçeyi koloniye aktarıp kaos yaratmak istemiyorum. (Camponotus Sanctus olduğunu düşünüyorum ama emin değilim)

Merak edenler için detaylı açıklama: 2 yıldır baktığım Camponotus kolonim çok büyüdüğü için kolonimi kendi ellerimle ytongtan yaptığım yuvalarından internetten satın aldığım plastik akrilik bir karınca evine naklettim. Başta problem yoktu ama önce kraliçe önce yumurtlamayı bıraktı sonra iççiler ölmeye başladı en sonra kraliçem öldü. :(

Ama hala fazla sayıda işçim var ve onları plastik yuvadan eski normal yuvalarına aktardım. Hastalık ihtimaline karşı bir aydır takip ediyorum yeni işçi ölümü olmadı. Sanırım koloniye yeni bir kraliçe eklemenin zamanı geldi diye düşünüyorum. Tür belirleme konusunda yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_20230427_130018.jpg
    IMG_20230427_130018.jpg
    29.4 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20230530_130627.jpg
    IMG_20230530_130627.jpg
    15.9 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20231104_233348.jpg
    IMG_20231104_233348.jpg
    44.1 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:

Emaytt

Yumurta
Üye
Peki ikinci sorum, diyelim ki Camponotus Sanctus ya da Fallax kraliçesi alıp koloniye ekledim. Eğer aynı tür değillerse sonuç ne olur. İşçiler kraliçeyi kabul eder mi? Kraliçe işçileri kabul eder mi? Yoksa birbilerine mi saldırırlar? Bilgisi olan varsa ve benimle paylaşabilirse çok sevinirim.

eyup710

Pupa
Üye
Kendi fikrimi söyleyeyim, yine de sen bilirsin: Ekleyeceğin kraliçe aynı türden değilse onu kabul etmezler. Tavsiyem; kraliçeyi bulduğun çevrede bir kraliçe daha bulursan onu koloniye eklemendir.

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Merhabalar,

Kısaca özetlersem: Kraliçe karıncam öldü, koloni için yeni bir kraliçe satın alıp, koloniyi kurtarmak istiyorum. Türünün Camponotus olduğunu biliyorum ama tam olarak hangi tür olduğunu bilmediğim için buradan sormak istedim. Yanlış bir kraliçeyi koloniye aktarıp kaos yaratmak istemiyorum. (Camponotus Sanctus olduğunu düşünüyorum ama emin değilim)

Merak edenler için detaylı açıklama: 2 yıldır baktığım Camponotus kolonim çok büyüdüğü için kolonimi kendi ellerimle ytongtan yaptığım yuvalarından internetten satın aldığım plastik akrilik bir karınca evine naklettim. Başta problem yoktu ama önce kraliçe önce yumurtlamayı bıraktı sonra iççiler ölmeye başladı en sonra kraliçem öldü. :(

Ama hala fazla sayıda işçim var ve onları plastik yuvadan eski normal yuvalarına aktardım. Hastalık ihtimaline karşı bir aydır takip ediyorum yeni işçi ölümü olmadı. Sanırım koloniye yeni bir kraliçe eklemenin zamanı geldi diye düşünüyorum. Tür belirleme konusunda yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle geçmiş olsun, ama fotoğraflar tür tespiti için fazlasıyla yetersiz.

Peki ikinci sorum, diyelim ki Camponotus Sanctus ya da Fallax kraliçesi alıp koloniye ekledim. Eğer aynı tür değillerse sonuç ne olur. İşçiler kraliçeyi kabul eder mi? Kraliçe işçileri kabul eder mi? Yoksa birbilerine mi saldırırlar? Bilgisi olan varsa ve benimle paylaşabilirse çok sevinirim.
Kraliçe eklemesi olayı şansınıza bağlı biraz, ben en azından tür grubunun aynı olması gerektiğini düşünüyorum. Lakin aynı tür olsa da kraliçenin kabul edilmeme ihtimali var.

Denemek istiyorsanız koloniyi ve kraliçeyi önceden buzluğa koyun sonra birleştirin. İyi şanslar.

yağızalp

Pupa
Üye
Öncelikle geçmiş olsun, ama fotoğraflar tür tespiti için fazlasıyla yetersiz.

Kraliçe eklemesi olayı şansınıza bağlı biraz, ben en azından tür grubunun aynı olması gerektiğini düşünüyorum. Lakin aynı tür olsa da kraliçenin kabul edilmeme ihtimali var.

Denemek istiyorsanız koloniyi ve kraliçeyi önceden buzluğa koyun sonra birleştirin. İyi şanslar.
Hocam buzluğa koymak ne işe yarıyor tamamen merakımdan soruyorum

Emaytt

Yumurta
Üye
Kraliçeyi ben bulmadım. Bu hobiye merak sardığımda yine bu işin bir meraklısından almıştım. Ve üstüne yurt dışına taşındım. Taşınırkende kolonilerimi yanımda getirdim. Şu anda aynı tür kraliçeden bulmak imkansıza yakın ama koloninin kurtulması için elimden geleni yapıp bulmaya çalışacağım.

Ayrıca buzluğa koyma işini bende merak ettim. Buzlukta karıncalar ölmez mi?

eyup710

Pupa
Üye
Kraliçeyi ben bulmadım. Bu hobiye merak sardığımda yine bu işin bir meraklısından almıştım. Ve üstüne yurt dışına taşındım. Taşınırkende kolonilerimi yanımda getirdim. Şu anda aynı tür kraliçeden bulmak imkansıza yakın ama koloninin kurtulması için elimden geleni yapıp bulmaya çalışacağım.

Ayrıca buzluğa koyma işini bende merak ettim. Buzlukta karıncalar ölmez mi?
Buzluk değil buzdolabı.

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam buzluğa koymak ne işe yarıyor tamamen merakımdan soruyorum
Karıncalar soğukta pasifleştiği için ani hareketlerin azalmasi ve durgunlaşma nedeniyle kavga ihtimali azalıyor sanırım.

Feromonlarla da ilgili bir olay olabilir ama gözlerimle yukarıda yazdığım kadarını gözlemleyebildim.

eyup710

Pupa
Üye
Kraliçeyi buzdolabına koyduğunuz zaman hareketleri yavaşlamaya ve sakinleşmeye başlıyor. Yanına işçiyi de ekliyorsunuz ve yaklaşık iki saat boyunca o şekilde kalıyorlar. Ardından alıştıra alıştıra dışarı çıkarıyorsunuz ve (her ne kadar kabul etmediği durumlar olsa da) yeni işçiniz hayırlı olsun; bunu tecrübe ettim. Ve iyi sonuçlandı.(Abi yazmış ama ben yinede söyleyim.)