👑 Kraliçe Titania'nın Güncesi

Eyupcan

Yumurta
Üye
Kraliçe İsmi: Titania
Tür: Camponotus
Toplanma Tarihi: 2 Temmuz 2025
Bölge: Karadağ
Bulunduğu Ortam: Test tüpü – pamuklu nem hazneli, karanlıkta muhafaza ediliyor
İlk Yumurtlama: 5 Temmuz 2025
Güncel Tarih: 26 Temmuz 2025

Kraliçem Titania, yeni krallığını kurmak için test tüpünde izole, huzurlu ve karanlık bir ortamda gözlem altında. 24 gündür test tüpünde bulunuyor ve 3. günden itibaren ilk yumurtalarını verdi.
kraliçeye herhangi bir dış besin vermedim.
sıcaklık 30-31 derecede duruyor (daha serin olamıyor maalesef çok sıcak şuanda buralar klimanın açık olduğu yerde de tutmak istemiyorum)
Pamukta kararma yok ama su seviyesi azalmış durumda umarım ilk işçi çıkana kadar idare eder transfer de strese sokmak istemiyorum ilk deneyimim olduğu için temkinli ilerliyorum :)
formikaryum planlama aşamasındayım şuanda.
Titania ilk günü
karınca3.jpg

19 temmuz yumurtalar:
19temmuz.jpg

26 temmuz yumurtaların son hali:

titania1.jpg

Ekli dosyalar

• titania.jpg
    titania.jpg
    20.7 KB · Görüntüleme: 19

alisamilkale00

Pupa
Üye
Usta benim Lasius da 2.gün yumurtlamaya başladı bugün 16. Gün yumurta sayısı 25 30 civarı. Büyüklükleri hemen hemen aynı inceden larvaya dönüşenler de var.

alisamilkale00

Pupa
Üye
formikaryum planlamaya başladın mı hocam nasıl bi yol izleyeceksin
Yok usta test tüpü dolana kadar OutWorld işine yada formikaryum işine girmiycem. Özellikle formikaryumda çok boş yer kalırsa çöplük olarak kullanıyorlar bu da mite basmasına yol açıyor

Eyupcan

Yumurta
Üye
30.gün cuma günü su seviyesi azalmıştı biraz daha azalsın transfer için daha rahat olur diye düşünmüştüm ancak haftasonu işim olduğu için tekrar kontrol edemedim. bu sabah baktığımda kraliçe çok agresif ve hiç su kalmamıştı işe gitmem gerektiği için bıraktım akşam 6 gibi transfer tüp hazırlayacağım.
şuan bir sorun çıkmaz dimi?

titania1.jpgtitania.jpg

CLYENSE

Nanitik
Üye
30.gün cuma günü su seviyesi azalmıştı biraz daha azalsın transfer için daha rahat olur diye düşünmüştüm ancak haftasonu işim olduğu için tekrar kontrol edemedim. bu sabah baktığımda kraliçe çok agresif ve hiç su kalmamıştı işe gitmem gerektiği için bıraktım akşam 6 gibi transfer tüp hazırlayacağım.
şuan bir sorun çıkmaz dimi?

Ekli dosyayı görüntüle 66963Ekli dosyayı görüntüle 66962
Çıkacak gibi duruyor. Hemen hızlıca bir tüp hazırlayıp ağız ağıza yerleştirirseniz, siz gelene kadar kendiliğinden transfer olmuş bile olabilir.

Eyupcan

Yumurta
Üye
Transfer için bantlı yöntemi kullandım üst tarafa 3 adet delik açtım ışığın altında bıraktım bakalım akşama kadar umarım transferi gerçekleştirir

Ekli dosyalar

• IMG_2131.jpeg
    IMG_2131.jpeg
    33.5 KB · Görüntüleme: 7