kraliçe outworldde niye olabilir

erennn

Larva
Üye
IMG_20230503_072741.jpgEn az 30 işçili messor kolonimin kraliçesini sabah oytworldde gördüm. Dün akşam da tüpün geçiş aparatının arasında görmüştüm. Neden olabilir? aç olmadığına eminim.

Ekli dosyalar

• IMG_20230503_072736.jpg
    IMG_20230503_072736.jpg
    27.8 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_20230503_073025.jpg
    IMG_20230503_073025.jpg
    22.4 KB · Görüntüleme: 24

EArslan

Minör
Üye
Stres veya fazla nemden dolayı olabilir ama bu fotoğraflara bakılırsa stres gibi görünüyor. Bu aralar çok mu rahatsız ettiniz?

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Messorlar stres karşısında çok fazla tepki veren bir cinstir (yumurta yemesinden bahsetmedim) çok sinirli ve sabırsızdır diye düşünebilirsiniz en ufak bir hava akımının değişiminde, titreşimde tetikleniyorlar. Koloninizi sağlıklı gördüm her şey yolunda gibi gözüküyor kraliçe stresten dolayı dışarı çıkmıştır benimde messorlarda gözlemlediğim bir durum, girişi daraltabilirsiniz veya tüp içi odacıklar yapabilirsiniz; bu sayede yuvadaki feramonların kokuları daha keskin ve daha uzun süre kalabilir yuva çok hava aldığında kraliçe dışarı daha rahat çıkıtığını gözlemledim.

Sürekli merak edip açıp bakıyorsanız kırmızı asetat kağıdını deneyin hem sizin için hemde onlar için daha iyi olacaktır, iyi hobiler.

erennn

Larva
Üye
Stres veya fazla nemden dolayı olabilir ama bu fotoğraflara bakılırsa stres gibi görünüyor. Bu aralar çok mu rahatsız ettiniz?
Messorlar stres karşısında çok fazla tepki veren bir cinstir (yumurta yemesinden bahsetmedim) çok sinirli ve sabırsızdır diye düşünebilirsiniz en ufak bir hava akımının değişiminde, titreşimde tetikleniyorlar. Koloninizi sağlıklı gördüm her şey yolunda gibi gözüküyor kraliçe stresten dolayı dışarı çıkmıştır benimde messorlarda gözlemlediğim bir durum, girişi daraltabilirsiniz veya tüp içi odacıklar yapabilirsiniz; bu sayede yuvadaki feramonların kokuları daha keskin ve daha uzun süre kalabilir yuva çok hava aldığında kraliçe dışarı daha rahat çıkıtığını gözlemledim.

Sürekli merak edip açıp bakıyorsanız kırmızı asetat kağıdını deneyin hem sizin için hemde onlar için daha iyi olacaktır, iyi hobiler.
normalde 2 günde bir falan kontrol ederim ama bu aralar biraz fazla bakmaya başlamıştım çıkarmaya çalıştıkları major işçiyi görebilmek için yüksek olasılıkla ondan strese girmiştir. peki abdomen boyutu nasıl sizce bana biraz küçük gibi geldi.

EArslan

Minör
Üye
normalde 2 günde bir falan kontrol ederim ama bu aralar biraz fazla bakmaya başlamıştım çıkarmaya çalıştıkları major işçiyi görebilmek için yüksek olasılıkla ondan strese girmiştir. peki abdomen boyutu nasıl sizce bana biraz küçük gibi geldi.
Bir kaç gün rahatsız etmezseniz geçer içeri. Abdomen boyutu iyi gibi görünüyor.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Birdahakine kullanabiliyorsanız şefaf tıpa kullanın çünkü mat tıpalar ışığı geçirmiyor kraliçeler bazen oraya yerleşmeye çalışıyor 👍🏻

erennn

Larva
Üye
IMG_20230504_162059.jpg
Hiçbir şekilde açıp strese sokmamış olmama rağmen okuldan gelince bu manzarayla karşılaştım. Kraliçe ölmüş. Elimde başka bir messor kraliçesi var yumurtalı onu outworlde bıraksam tehdit olarak algılayıp öldürürler mi? Diğer kraliçeyi bu koloniye nasıl eklemeliyim?

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Böyle durumlar olabiliyor. Açıklaması güçtür. Eğer denemek istiyorsanız deneyin ancak kesin bir sonuç beklememelisiniz. Kraliçeyi alın ve tüpe koyun. Outworlde de bırakabilirsiniz belki bir nebze birbirlerine saldırma olasılıkları düşer.

erennn

Larva
Üye
Böyle durumlar olabiliyor. Açıklaması güçtür. Eğer denemek istiyorsanız deneyin ancak kesin bir sonuç beklememelisiniz. Kraliçeyi alın ve tüpe koyun. Outworlde de bırakabilirsiniz belki bir nebze birbirlerine saldırma olasılıkları düşer.
daha diğer kraliçeyi koymadım ama şuan ölü kraliçeyi tüpe çekiyolar ölü olanı kendim alsam birşey olur mu? ve birazdan outworlde aktarıcam diğer kraliçeyi.

erennn

Larva
Üye
IMG_20230504_180915.jpgIMG_20230504_181038.jpg
Şuanda biraz kavga ediyorlar

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ölüyü almayın bence. Belki kraliçeye ihtiyaçları olduğunda koloni tetiklenir.

KAANDBK01

Larva
Üye
yeni kraliçeyi hemen eklemeyin birkaç gün bekleyin. öyle ekleyin aksi takdirde işçilerin yeni kraliçeyi öldürme olasılığı çok yüksek

erennn

Larva
Üye
yeni kraliçeyi hemen eklemeyin birkaç gün bekleyin. öyle ekleyin aksi takdirde işçilerin yeni kraliçeyi öldürme olasılığı çok yüksek
geri alırsam sorun olur mu 3 gün evde olmayacağım dönünce tekrar eklerim

erennn

Larva
Üye
IMG_20230508_134400.jpg
Dün tekrar birleştirmeyi denedim ve sonuç bu. Öldürdüğü işçileri siyah çemberin içinde topladı ve kraliçeyi tüpten outworlde aktarırken onunla birlikte outworlde düşen yumurtaları da beyaz çembere topladı. Ne yapmamı önerirsiniz?

erennn

Larva
Üye
bilgili olan biri yazabilir mi ayırmalı mıyım?