Stres veya fazla nemden dolayı olabilir ama bu fotoğraflara bakılırsa stres gibi görünüyor. Bu aralar çok mu rahatsız ettiniz?
normalde 2 günde bir falan kontrol ederim ama bu aralar biraz fazla bakmaya başlamıştım çıkarmaya çalıştıkları major işçiyi görebilmek için yüksek olasılıkla ondan strese girmiştir. peki abdomen boyutu nasıl sizce bana biraz küçük gibi geldi.Messorlar stres karşısında çok fazla tepki veren bir cinstir (yumurta yemesinden bahsetmedim) çok sinirli ve sabırsızdır diye düşünebilirsiniz en ufak bir hava akımının değişiminde, titreşimde tetikleniyorlar. Koloninizi sağlıklı gördüm her şey yolunda gibi gözüküyor kraliçe stresten dolayı dışarı çıkmıştır benimde messorlarda gözlemlediğim bir durum, girişi daraltabilirsiniz veya tüp içi odacıklar yapabilirsiniz; bu sayede yuvadaki feramonların kokuları daha keskin ve daha uzun süre kalabilir yuva çok hava aldığında kraliçe dışarı daha rahat çıkıtığını gözlemledim.
Sürekli merak edip açıp bakıyorsanız kırmızı asetat kağıdını deneyin hem sizin için hemde onlar için daha iyi olacaktır, iyi hobiler.
Bir kaç gün rahatsız etmezseniz geçer içeri. Abdomen boyutu iyi gibi görünüyor.normalde 2 günde bir falan kontrol ederim ama bu aralar biraz fazla bakmaya başlamıştım çıkarmaya çalıştıkları major işçiyi görebilmek için yüksek olasılıkla ondan strese girmiştir. peki abdomen boyutu nasıl sizce bana biraz küçük gibi geldi.
daha diğer kraliçeyi koymadım ama şuan ölü kraliçeyi tüpe çekiyolar ölü olanı kendim alsam birşey olur mu? ve birazdan outworlde aktarıcam diğer kraliçeyi.Böyle durumlar olabiliyor. Açıklaması güçtür. Eğer denemek istiyorsanız deneyin ancak kesin bir sonuç beklememelisiniz. Kraliçeyi alın ve tüpe koyun. Outworlde de bırakabilirsiniz belki bir nebze birbirlerine saldırma olasılıkları düşer.
geri alırsam sorun olur mu 3 gün evde olmayacağım dönünce tekrar eklerimyeni kraliçeyi hemen eklemeyin birkaç gün bekleyin. öyle ekleyin aksi takdirde işçilerin yeni kraliçeyi öldürme olasılığı çok yüksek
ölüyü de çoktan aldım. şu ana kadar kraliçe 2 işçiyi öldürdüÖlüyü almayın bence. Belki kraliçeye ihtiyaçları olduğunda koloni tetiklenir.
biraz acele etmişsinölüyü de çoktan aldım. şu ana kadar kraliçe 2 işçiyi öldürdü
1 saat kadar önce ayırdım ama kraliçenin yumurtaları falan outworldde duruyo umarım stresten o da ölmez 3 gün sonra tekrar birleştirmeyi deniyeceğimbiraz acele etmişsin
kraliçeyi doğaya salmanı öneririmEkli dosyayı görüntüle 23372
Dün tekrar birleştirmeyi denedim ve sonuç bu. Öldürdüğü işçileri siyah çemberin içinde topladı ve kraliçeyi tüpten outworlde aktarırken onunla birlikte outworlde düşen yumurtaları da beyaz çembere topladı. Ne yapmamı önerirsiniz?
kraliçeyi doğaya salmam için hiçbir sebep yok? sadece ayırmalı mıyım yazdım. kraliçenin sağlığı da gayet yerinde.kraliçeyi doğaya salmanı öneririm