Kraliçe Ölüyor mu?

cerko

Yumurta
Üye
Aphaenogaster cinsi kraliçemi ilk tüpe yerleştirdiğim günden beri nemli bölgedeki ıslak pamuk üzerinde dolaşıyordu. 2 kere kontrol ettim, ilkinde şekerli suyun üzerine sırt üstü düşmüş hareket edemiyordu müdahale edip kurtardım. En son baktığımda ise kendini kışlık gibi katladığını gördüm ve müdahale ettiğimde ise yürümek yerine süründüğünü gördüm. Korkmalı mıyım yoksa kendi haline mi bıraksam?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Abdullah09

Yumurta
Üye
Aphaenogaster cinsi kraliçemi ilk tüpe yerleştirdiğim günden beri nemli bölgedeki ıslak pamuk üzerinde dolaşıyordu. 2 kere kontrol ettim, ilkinde şekerli suyun üzerine sırt üstü düşmüş hareket edemiyordu müdahale edip kurtardım. En son baktığımda ise kendini kışlık gibi katladığını gördüm ve müdahale ettiğimde ise yürümek yerine süründüğünü gördüm. Korkmalı mıyım yoksa kendi haline mi bıraksam?
Stresten olabilir işçisi yoksa şekerli su vermeyin kontrol etmeyi azaltın

yunusemrekg

Yumurta
Üye
benim aphaenogaster cinsim ev sıcaklığında 4 işçisiyle kış uykusuna girdi kraliçeyi rahat bırakmanı öneririm haftada 1 kere bak kendine gelmezse büyük ihtimalle kış uykusundadır

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
benim aphaenogaster cinsim ev sıcaklığında 4 işçisiyle kış uykusuna girdi kraliçeyi rahat bırakmanı öneririm haftada 1 kere bak kendine gelmezse büyük ihtimalle kış uykusundadır
Ev sıcaklığı dediğin kaç derece?

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Şekerli suyu çok fazla mı koydunuz? Ayrıca kraliçenin şuan şekerli suya ihtiyacı yok.Bir kulak çöpü ile tüpdeki şekerli suları temizleyin.
3 hafta titreşimsiz, sıcak, karanlık bir yerde bırakın.
3 hafta çünkü yumurtaları larva olana kadar her kontrolünüzde onları yiyecektir.
Eğer kraliçe şekerli su yüzünden yapış yapış oldu ise onu 1 saniye kulak çöpü ile sığ içme suyuna batırın,temizlensin sonra tekrar tüpe koyun.

Emir123

Media
Üye
Araştırma yapmadan bu kraliçeleri beslemeyin veya doğru araştırmanızı yapın ve öyle besleyin.

Şekerli suya ihtiyacı yok
Işçisi olursa minik pamuk topu içinde verirsiniz tüpe damlatarak değil.

Apheanogaster zaten stresli bir tür işçisi yokken o nedenle bir dolaba kapatın ve haftada 1 bakın

Dediğin durum yüksek stresde olur muhtemelen birkaç güne yaşamaz :/, ama umut kaybetme rahat bırak tüpdeki kalıntıları temizle yumurta yoksa yeni tüpe koy 2 gün elleme.