Kraliçe öldükten sonra koloni ne olur?

Sharingan

Yumurta
Üye
Arkadaşlar selamlar, bu hobiye yeni başlıyorum internet üzerinden bir adet messor kraliçe ve deney tüpleri satın aldım gelmesini bekliyorum.

Kraliçe yumurtalı olarak gelecek fakat araştırdığım kadarıyla stres halinde yumurtalarını yeme ihtimali varmış

Yumurtalarını yemedi diyelim,
Veya yeni yumurta üretti

İlk işçilerde çıktı

Toplam 10/20 hatta daha fazla karıncamız oldu ve büyük bir koloniye sahibiz

Kraliçe karınca olur da ölürse o 10/20 karıncaya ne olacak?
Veya daha büyük bir koloniye ne yapabiliriz?

Kendileri kraliçe üretirler mi?
Veya koloniye nasıl yeniden bir kraliçe desteği sağlayabiliriz?

Ana kraliçe öldükten sonra dışarıdan alınan yeni bir kraliçeyi kabul ederler mi?

Arkadaşlar tekrar edeyim cinsi MESSOR yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Muhtemelen aldığınız kraliçe sonbahar uçuşunda bulundu ve ilkbahara kadar yumurtlamayacak ve size kraliçe yumurtasız bir şekilde gelecek ve tarafınıza stresten yumurtası yendiği söylenecek. Sorunuza gelecek olursak Messor cinsi için konuşuyorum. Messor kraliçesi öldüğünde geride kalan işçiler (+20 işçi veya daha büyük bir koloni) ömrünü doldurur ve kolonide işçi kalmayana kadar bu böyle devam eder. Geride kalan işçiler içinde prens prenses aletesi bulunsa bile yeni yumurta üretemez lakin var olan yumurtaları bakabilirler. Başka bir kraliçe kabul etmeleri özellikle Messor cinsinde çok nadirdir.

Son düzenleme:

Sharingan

Yumurta
Üye
Büyük ihtimalle aldığınız kraliçe sonbahar uçuşunda bulundu ve ilkbahara kadar yumurtlamayacak ve size kraliçe yumurtasız bir şekilde gelecek ve tarafınıza stresten yumurtası yendiği söylenecek. Sorunuza gelecek olursak Messor cinsi için konuşuyorum. Messor kraliçesi öldüğünde geride kalan işçiler (+20 işçi veya daha büyük bir koloni) ömrünü doldurur ve kolonide işçi kalmayana kadar bu böyle devam eder. Geride kalan işçiler içinde prens prenses aletesi bulunsa bile yeni yumurta üretemez lakin var olan yumurtaları bakabilirler. Başka bir kraliçe kabul etmeleri özellikle Messor cinsinde çok nadirdir.
Anladım, çok teşekkür ederim peki sizin önerebileceğiniz bakımı kolay ve kraliçe kabul etme olasılığı daha yüksek olan bir tür var mı acaba?

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Anladım, çok teşekkür ederim peki sizin önerebileceğiniz bakımı kolay ve kraliçe kabul etme olasılığı daha yüksek olan bir tür var mı acaba?
Kendinizi kraliçeyi kaybetmeye şartlamışsınız anlaşılan 😅. Emin olun Messor bakımı en kolay karınca cinslerinden biridir ve başına bir iş gelmedikçe çokta bir şey olmaz.

Son düzenleme: