Kraliçe olduğundan eminim ama cinsi messor mu bilemedim.

eyupbardak32

Pupa
Üye
IMG_20220407_212726.jpgIMG_20220416_220852.jpgKüçük tüpteki fotoğrafta 7 Nisan'da Isparta'da bir parkta bulduğum kraliçe var. Şuan yumurtlama da oldu onda,
diğer fotoğraf ise dün akşam çekildi, akşamüstü bahçemde bulduğum 2 kraliçeden birisi. Büyük ölçüde Messor sp. olduklarından emin sayılırım ama Lasius şüphesi içindeyim. Hem bilenlerden teşhis hem de teşhisteki farkları anlatmalarını rica edeceğim. 😊

Çözüm
İkisi de Messor sp. Messor ile Lasius arasındaki farklar çok bariz aslında. Çünkü farklı alt familyalara aitler zaten. Bununla ilgili daha önceden hazırlamış olduğum bir rehber mevcut. Onu okursanız kafanızda daha iyi oturur.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
İkisi de Messor sp. Messor ile Lasius arasındaki farklar çok bariz aslında. Çünkü farklı alt familyalara aitler zaten. Bununla ilgili daha önceden hazırlamış olduğum bir rehber mevcut. Onu okursanız kafanızda daha iyi oturur.

Çözüm

eyupbardak32

Pupa
Üye
Hocam çok teşekkür ediyorum. Biyoloji okumama rağmen karıncaya yabancıyım biraz, böyle bilgiler verilince mutlu oluyorum. 😊

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam çok teşekkür ediyorum. Biyoloji okumama rağmen karıncaya yabancıyım biraz, böyle bilgiler verilince mutlu oluyorum. 😊
Rica ederim. Ben de diğer canlılar konusunda cahil kalıyorum. Sizin hazırlayacağınız rehberleri takip etmek isterim :)