Kraliçe Öldü

CLYENSE

Minör
Üye
Merhabalar, normalde çoğu konuda kendimi tecrübeli sanırdım lakin bu sabah 50'den fazla işçisi olan kraliçem öldü. Bunun nedeninin 2 gün önce kedimin outworld ile beraber yaklaşık 1 metreden aşağı atması olduğunu düşünüyorum. Elimde yeni aldığım farklı bir kraliçe var; aynı cins Lasius ama 2-3 işçisi ve bir ton larvası var. O kraliçeyi komple yumurtaları ile beraber mi ekleyeyim, yoksa sadece kraliçeyi mi ya da işçilerini de mi ekleyeyim diğer koloniye? Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum. Acil olduğunun farkındayım, gün içerisinde halledeceğim.

ants123

Minör
Üye
Ben olsam riske atmazdım. 200-300 işçi sayısına ulaşmış olsa denenebilir. Sizin risk alıp almama tercihinize bağlı. Bana kalırsa işçileri hiç eklemeyin, sadece kraliçeyi ekleyin. Larvalar hakkında fikrim yok ancak işçilerin direkt birbirine gireceğini düşünüyorum. Umarım şansınız yaver gider.

omereymenc

Media
Üye
İşçiler birbirine saldırabilir ancak yumurtaları,larvaları,pupaları ekleyebilirsiniz outwrold varsa koyun kraliçe bunların kendi larvası olmadığını anlar ancak yinede büyütürler yada yerler, sorun yaratacağını düşünmüyorum.

poyrasalos

Minör
Üye
Gerekenler denmiş zaten. Ama riske atarım diyosanız kraliçeyi işçilerinden ayırıp buz dolabında biraz tutun sonra o koloniye ekleyin. Tutma ihtimali vardır.

ants123

Minör
Üye
Hocam karıncalar feremonlar aracılığıyla iletişim kuruyor. Bende bir yerde eğer belli bir soğuklukta ve belli bir süre kalırlarsa o feremonlarını kaybediyor diye biliyorum hatam varsa düzeltin.
O zaman kış uykusu için buzdolabına konan kolonilerin yok olması gerekmez mi. Sonuçta bir koloniyi bu feromonlar ayakta tutuyor. Kraliçe bu feromonlar sayesinde işçileri bir nevi yönetiyor. Bilimsel gerçeği bilmiyorum ancak bana pek mantıklı gelmedi.

yağızalp

Pupa
Üye
O zaman kış uykusu için buzdolabına konan kolonilerin yok olması gerekmez mi. Sonuçta bir koloniyi bu feromonlar ayakta tutuyor. Kraliçe bu feromonlar sayesinde işçileri bir nevi yönetiyor. Bilimsel gerçeği bilmiyorum ancak bana pek mantıklı gelmedi.
Bende buzdolabına koymanın feromonu kaybettiği hakkında birşey ne duydum nede gördüm sadece sabunlu su yada kimyasallar ilr feromon yok olur ama bunlarda tercih edilmemesi gereken yollar

CLYENSE

Minör
Üye
Koloninin Tamamı Öldü. Larvaları Ve yumurtaları Bir diğer Lasius Kolonisine Aktardım. Fikirler İçin teşekkürler İyi hobiler dilerim.