Pamuk knk o deşmiş biraz iceriyi de bugün kendisi tekrardan onardi o kısmıKraliçe de yumurtlamışya dostum
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Sanırım o beyaz şeyler yumurta
Neden yumurtlamıyor bi fikriniz var mı ?Evet formica kraliçesi
En stresli cins? Emin misiniz?Kontrol ettiğinizden dolayı. Formicalar en stresli cinstir. Sık sık kontrol etmeyin. 2 haftada bir kontrol ediniz.
Bana göre öyle. Sizce nedir?En stresli cins? Emin misiniz?
Bence ülkemiz de bulunanlar arasında söyleyecek olursak Dorylus'tur. Ki "stres" kavramını beslenme zorluğu olarak değerlendiriyorsak.Bana göre öyle. Sizce nedir?
"Formicalar en stresli cinstir" derken ne anlamamı bekliyorsun? Beslenebilen en stresli cins diyin o zaman doğru anlayalım bizde. Bütün cinsleri kapsayacak bir ifade kullanıyorsun.Dorylus besleyebilen var mı peki onu da söyle? Beslenme kavramı sadece değil ışık ve titreşime tepkileri de dahil.
Sert çıkışmadım, yanlış anlamayın. Yazarak ifadelerimi yanlış anlamanız çok olası. Kırdıysam kusura bakmayın.Sert çıkışmanıza anlam veremedim. Normal bir şekilde konuşuyoruz burada. Hatalı olduğunu söyleseydiniz zaten düzeltirdim?
Hocam bir tık boş yapmışsınBence ülkemiz de bulunanlar arasında söyleyecek olursak Dorylus'tur. Ki "stres" kavramını beslenme zorluğu olarak değerlendiriyorsak.
Stresli türü beslemek daha zor değil midir? Yanlış mı biliyorum? Yani Formicaların stresi ortalamın oldukça üstünde diye Formicaların beslenme zorluğu kolay mı? Dorylus'u neden besleyemiyoruz o zaman? dolaylı olarak bu onu en stresli cins yapmaz mı? Üstalık ithamlarınıza dikkat edin lütfen.Hocam bir tık boş yapmışsın
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Ne alaka stres ile beslenme zorluğu? Stres işte. Zor anlaşılacak bir şey değil. Formicaların stresi de ortalamanın oldukça üstünde. Belki Cataglyphis liderliği zorlayabilir.
Stres canlının durum değişikliğine, sarsıntıya, ışığa vs verdiği tepkidir. Beslenmeden bahsediyorsun, kavram karmaşası olmasın önce. Adam en stresli cinstir demiş, öyle de olabilir Türkiye'deki. Dorylusların hobiciler tarafından zor bakılıyor oluşunun yüksek stresle bir alakası yok.Stresli türü beslemek daha zor değil midir? Yanlış mı biliyorum? Yani Formicaların stresi ortalamın oldukça üstünde diye Formicaların beslenme zorluğu kolay mı? Dorylus'u neden besleyemiyoruz o zaman? dolaylı olarak bu onu en stresli cins yapmaz mı? Üstalık ithamlarınıza dikkat edin lütfen.
Peki beslenmenin zorluğunu neye göre belirleriz? Sarsıntıya, ışığa, durum değişikliğine verdiği tepkinin seviyesine göre belirleriz. Sarsıntıya ne kadar tepki verir? Işığa ne kadar tepki verir? Durum değişikliğine ne kadar tepki verir? Bunlar bu cinsin beslenme zorluğunu belirler. Beslenme zorluğu ile stres bal gibi alakalıdır. Dorylus'un stres seviyesi yüzünden bakılamadığını zannediyorum. Neden bakılamıyor?Stres canlının durum değişikliğine, sarsıntıya, ışığa vs verdiği tepkidir. Beslenmeden bahsediyorsun, kavram karmaşası olmasın önce. Adam en stresli cinstir demiş, öyle de olabilir Türkiye'deki. Dorylusların hobiciler tarafından zor bakılıyor oluşunun yüksek stresle bir alakası yok.
Elbette alakalı, alakalı değil demiyorum. Dediğim şey: "Türkiye'nin en stresli cinsi Formicadır" ile "Türkiye'nin bakılması en zor cinsi Formicadır" bu ikisi aynı şey değil.Peki beslenmenin zorluğunu neye göre belirleriz? Sarsıntıya, ışığa, durum değişikliğine verdiği tepkinin seviyesine göre belirleriz. Sarsıntıya ne kadar tepki verir? Işığa ne kadar tepki verir? Durum değişikliğine ne kadar tepki verir? Bunlar bu cinsin beslenme zorluğunu belirler. Beslenme zorluğu ile stres bal gibi alakalıdır. Dorylus'un stres seviyesi yüzünden bakılamadığını zannediyorum. Neden bakılamıyor?