Kralice nin türü nedir ? Ve bulalı 14 gün oldu kraliçe neden yumurtlamıyor sizce ne yapmalıyım ?

Hadi_Osmen

Yumurta
Üye
Screenshot_20220630-223700_Gallery.jpgScreenshot_20220630-223706_Gallery.jpg

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220630-223718_Gallery.jpg
    Screenshot_20220630-223718_Gallery.jpg
    15.4 KB · Görüntüleme: 15

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Kraliçe de yumurtlamışya dostum
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Sanırım o beyaz şeyler yumurta

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Formica kraliçesi sanırım. Kraliçeyi daha iyi bir ışıkta net çekebilir misiniz?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Evet formica kraliçesi

Çözüm

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kontrol ettiğinizden dolayı. Formicalar en stresli cinstir. Sık sık kontrol etmeyin. 2 haftada bir kontrol ediniz.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Dorylus besleyebilen var mı peki onu da söyle? Beslenme kavramı sadece değil ışık ve titreşime tepkileri de dahil.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Dorylus besleyebilen var mı peki onu da söyle? Beslenme kavramı sadece değil ışık ve titreşime tepkileri de dahil.
"Formicalar en stresli cinstir" derken ne anlamamı bekliyorsun? Beslenebilen en stresli cins diyin o zaman doğru anlayalım bizde. Bütün cinsleri kapsayacak bir ifade kullanıyorsun.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sert çıkışmanıza anlam veremedim. Normal bir şekilde konuşuyoruz burada. Hatalı olduğunu söyleseydiniz zaten düzeltirdim?

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sert çıkışmanıza anlam veremedim. Normal bir şekilde konuşuyoruz burada. Hatalı olduğunu söyleseydiniz zaten düzeltirdim?
Sert çıkışmadım, yanlış anlamayın. Yazarak ifadelerimi yanlış anlamanız çok olası. Kırdıysam kusura bakmayın.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Bence ülkemiz de bulunanlar arasında söyleyecek olursak Dorylus'tur. Ki "stres" kavramını beslenme zorluğu olarak değerlendiriyorsak.
Hocam bir tık boş yapmışsın

Ne alaka stres ile beslenme zorluğu? Stres işte. Zor anlaşılacak bir şey değil. Formicaların stresi de ortalamanın oldukça üstünde. Belki Cataglyphis liderliği zorlayabilir.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam bir tık boş yapmışsın

Ne alaka stres ile beslenme zorluğu? Stres işte. Zor anlaşılacak bir şey değil. Formicaların stresi de ortalamanın oldukça üstünde. Belki Cataglyphis liderliği zorlayabilir.
Stresli türü beslemek daha zor değil midir? Yanlış mı biliyorum? Yani Formicaların stresi ortalamın oldukça üstünde diye Formicaların beslenme zorluğu kolay mı? Dorylus'u neden besleyemiyoruz o zaman? dolaylı olarak bu onu en stresli cins yapmaz mı? Üstalık ithamlarınıza dikkat edin lütfen.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Stresli türü beslemek daha zor değil midir? Yanlış mı biliyorum? Yani Formicaların stresi ortalamın oldukça üstünde diye Formicaların beslenme zorluğu kolay mı? Dorylus'u neden besleyemiyoruz o zaman? dolaylı olarak bu onu en stresli cins yapmaz mı? Üstalık ithamlarınıza dikkat edin lütfen.
Stres canlının durum değişikliğine, sarsıntıya, ışığa vs verdiği tepkidir. Beslenmeden bahsediyorsun, kavram karmaşası olmasın önce. Adam en stresli cinstir demiş, öyle de olabilir Türkiye'deki. Dorylusların hobiciler tarafından zor bakılıyor oluşunun yüksek stresle bir alakası yok.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Stres canlının durum değişikliğine, sarsıntıya, ışığa vs verdiği tepkidir. Beslenmeden bahsediyorsun, kavram karmaşası olmasın önce. Adam en stresli cinstir demiş, öyle de olabilir Türkiye'deki. Dorylusların hobiciler tarafından zor bakılıyor oluşunun yüksek stresle bir alakası yok.
Peki beslenmenin zorluğunu neye göre belirleriz? Sarsıntıya, ışığa, durum değişikliğine verdiği tepkinin seviyesine göre belirleriz. Sarsıntıya ne kadar tepki verir? Işığa ne kadar tepki verir? Durum değişikliğine ne kadar tepki verir? Bunlar bu cinsin beslenme zorluğunu belirler. Beslenme zorluğu ile stres bal gibi alakalıdır. Dorylus'un stres seviyesi yüzünden bakılamadığını zannediyorum. Neden bakılamıyor?

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Peki beslenmenin zorluğunu neye göre belirleriz? Sarsıntıya, ışığa, durum değişikliğine verdiği tepkinin seviyesine göre belirleriz. Sarsıntıya ne kadar tepki verir? Işığa ne kadar tepki verir? Durum değişikliğine ne kadar tepki verir? Bunlar bu cinsin beslenme zorluğunu belirler. Beslenme zorluğu ile stres bal gibi alakalıdır. Dorylus'un stres seviyesi yüzünden bakılamadığını zannediyorum. Neden bakılamıyor?
Elbette alakalı, alakalı değil demiyorum. Dediğim şey: "Türkiye'nin en stresli cinsi Formicadır" ile "Türkiye'nin bakılması en zor cinsi Formicadır" bu ikisi aynı şey değil.

Dorylus stresli bir cins değil bildiğim kadarıyla. Sabit bir yuvaları yok. Diğer cinsler gibi kalıcı yuvalama yapmıyorlar. Bundan dolayı tüp hazırlayıp bakmak pek mümkün değil.

Bakımı zorlaştıran tek şey stres değil. Üstte düştüğün yanılgı buydu. Ponerinae altfamilyasındaki üyelere bakarsan hiçbiri stresli değildir ama bakılması çok zordur. Haklarında fazla bilgi yok. Sebebi nedir bilmiyorum. Yumurta vermeden ölüyorlar genelde. Onun için bakım zorluğu = stres demek mantıklı değil.