Düzenli besleme yapıyor muydunuz? Ayrıca yapıyorsanız verdiğiniz besinler neydi? Ölme sebebi aşırı sıcaklar olabilir. Haftada bir kontrol ettiğiniz için kraliçenin bunaldığını fark etmemiş olabilirsiniz. Etrafı pamukla kapatma sebebi de dediğim gibi muhtemelen sıcaktan dolayı nemi sabit tutmaya çalışıyordu. Bunlar sebepler olabilir. Sorduğum soruları cevaplarsanız daha iyi yardım edebilirim. Eğer yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.Haftada 1 kontrol ediyordum. Bugün kontrol ettiğimde kraliçe ve birkaç işçi ölmüştü. Ayrıca etrafı pamukla kapatıldığını gördüm. Bu neden olmuş olabilir?
Kalan işçileri ve yumurtaları doğaya bırakmaktan başka bir seçenek var mı?
Evet düzenli bekliyordum isci sayısı da arttığından ara sıra un kurdu vermeye başlamıştım. Kraliçenin durumu benimde aklıma geldi ama isçi karıncaların da ölmesi acaba Kraliçe ile işçiler arasında kavga mi çıktı diye düşündürdü.Düzenli besleme yapıyor muydunuz? Ayrıca yapıyorsanız verdiğiniz besinler neydi? Ölme sebebi aşırı sıcaklar olabilir. Haftada bir kontrol ettiğiniz için kraliçenin bunaldığını fark etmemiş olabilirsiniz. Etrafı pamukla kapatma sebebi de dediğim gibi muhtemelen sıcaktan dolayı nemi sabit tutmaya çalışıyordu. Bunlar sebepler olabilir. Sorduğum soruları cevaplarsanız daha iyi yardım edebilirim. Eğer yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.
Bildiğim kadarıyla işçiler ölen diğer karıncayı mantar sporları yayılmasın diye pamukla kaplar.Haftada 1 kontrol ediyordum. Bugün kontrol ettiğimde kraliçe ve birkaç işçi ölmüştü. Ayrıca etrafı pamukla kapatıldığını gördüm. Bu neden olmuş olabilir?
Kalan işçileri ve yumurtaları doğaya bırakmaktan başka bir seçenek var mı?
Yani sizin herhangi bir hatanız olduğunu düşünmüyorum. Bir tek aklıma şu geldi, hiç şekerli su veriyor muydunuz enerji takviyesi için? Eğer veriyorsanız herşeyi doğru yapmışsınız. Ölümleri hakkında net bir şey söyleyemeyiz bu durumda. En olası ihtimaller: sıcaklık ve besinlerde hastalık yapıcı bir sorun olması. Dediğim gibi sizin bir yanlışınız yok. Ölüm sebepleri arasında en olası şey bu ikisi. Yapacak bir şey yok artık size de bir deneyim oldu, bir dahakine umarım sıkıntı çıkmaz. İyi hobiler.Evet düzenli bekliyordum isci sayısı da arttığından ara sıra un kurdu vermeye başlamıştım. Kraliçenin durumu benimde aklıma geldi ama isçi karıncaların da ölmesi acaba Kraliçe ile işçiler arasında kavga mi çıktı diye düşündürdü.
Deneyim oldu diyelimYani sizin herhangi bir hatanız olduğunu düşünmüyorum. Bir tek aklıma şu geldi, hiç şekerli su veriyor muydunuz enerji takviyesi için? Eğer veriyorsanız herşeyi doğru yapmışsınız. Ölümleri hakkında net bir şey söyleyemeyiz bu durumda. En olası ihtimaller: sıcaklık ve besinlerde hastalık yapıcı bir sorun olması. Dediğim gibi sizin bir yanlışınız yok. Ölüm sebepleri arasında en olası şey bu ikisi. Yapacak bir şey yok artık size de bir deneyim oldu, bir dahakine umarım sıkıntı çıkmaz. İyi hobiler.
Aynen öyle umarım bir sonrakinde sıkıntı çıkmaz. İyi hobiler.Deneyim oldu diyelim