Kraliçe nasıl daha hızlı yumurtlar

azra0808

Yumurta
Üye
messor cinsi 20 işçili koloniye sahibim kraliçenin daha hızlı yumurtlamasını sağlıycak bi yöntem var mı ?

mabeakv2

Pupa
Üye
Daha fazla besin vererek hafata 3 kez besleme yapabilirsin. Bu kanıtlayan birseymi bilmiyorum ama canlı yemi yaralıyarak ow de işçilerin saldırmasını sağlayabilirsin. Bu kolonin dışarıdan tehditlere açık olduğunu ve sayılarının artması gerektiği algısını kazandırır. Dediklerimin bilimsel bir dayanağı yoktur.

azra0808

Yumurta
Üye
Şu an şehir sıcaklığı 23° gösteriyor oda sıcaklığın da bekletiyorum

Un kurdu yemiyorlar çok uğraştım ve şu an internette çekirge ya da cırcır böceği canlı yem bulamıyorum bütün bütün sitelerde tükenmiş biraz proteinle ilgili sorunum var ama bizde de sıvı protein gördüm bence işe yarar mı

ATHENA

Minör
Üye

Un kurdu yemiyorlar çok uğraştım ve şu an internette çekirge ya da cırcır böceği canlı yem bulamıyorum bütün bütün sitelerde tükenmiş biraz proteinle ilgili sorunum var ama bizde de sıvı protein gördüm bence işe yarar mı
23 derecede türüne bağlı. Ama yumurtlamaz yani zor ev kaç derece ?

ALPEER

Larva
Üye

Canlı yem her zaman daha iyi bir seçim olacaktır

azra0808

Yumurta
Üye
Canlı yem her zaman daha iyi bir seçim olacaktır
Şimdi yine un kurdu sipariş verdim ve birazda kurutulmuş çekirge
Ama ben koloniyi un kurduna nasıl alıştıra bilirim
İlk zaman koloni daha tüpteykem ben un kurduğunu canlı koydum o zaman bir tane işçi çıkarıncayı öldürdü ondan sonra un kurtunu tehdidi olarak algılıyorlar çünkü cimbizin üstündeki un kurtu sıvısını kokladıkları gibi kaçıyorlar

ALPEER

Larva
Üye
Şimdi yine un kurdu sipariş verdim ve birazda kurutulmuş çekirge
Ama ben koloniyi un kurduna nasıl alıştıra bilirim
İlk zaman koloni daha tüpteykem ben un kurduğunu canlı koydum o zaman bir tane işçi çıkarıncayı öldürdü ondan sonra un kurtunu tehdidi olarak algılıyorlar çünkü cimbizin üstündeki un kurtu sıvısını kokladıkları gibi kaçıyorlar
Un kurdunu cansız vereceksiniz canlı değil un kurdunu makasla vs. öldürüp küçük parçalara bölebilirsin benim tavsiyem 3e bölmen olacaktır
un kurdunu bölüp tüpe koy izleme 2 gün sonra bak yemiş olacaklardır yuvalarına ışık girdiği için stresleniyor bundan dolayı kaçışıyorlardır