Koymayın ilk başta anlaşşalar bile ileri aşamalarda biri birini öldürüyor ben doğada multiqueen bulmuştum onları bile ayırdım kurucu aşamada olan bir kraliçeyi strese sokmayada gerek yok.Bu arkadaşı bugün yolda buldum 2. kraliçem oldu ama bazı sorularım var:
1-Bunu yumuralı olan messor kraliçemin yanına koyarsam ne olur?
2-Cinsi ne?
Van’dayım😄Kaan isminin sonunda 77 var yalova damisin
İlerde mutlaka otorite savaşı çıkar.Merhaba, ben tam senin sorduğunu denedim. 2 li multi bir kolonim vardı 2 3 gündür beraberdiler 10 küsür de yumurtaları vardı, ben başka bir gün dışarda 2 tane daha buldum ve eklemeyi denedim direk yumurtalıların yanına saldım ve evet kabul ettiler daha işcileri çıkmadı pupa be birçok larvaları var, messor cinsi ilerde öldürürlermi bilmiyorum ama şimdilik durum iyi.
Dediğim gibi hocam şimdilik iyiler ama dediğiniz gibi ilerde ne olur ne olmaz bilmiyorum, bu ilk multi denemem zaten birdaha denersem tetrimoryum da denerim anca.İlerde mutlaka otorite savaşı çıkar.
Bence multi kabul eden türlerde deneyin plagiolepis pygmaea gibi.Dediğim gibi hocam şimdilik iyiler ama dediğiniz gibi ilerde ne olur ne olmaz bilmiyorum, bu ilk multi denemem zaten birdaha denersem tetrimoryum da denerim anca.
Yaptığın kötü bir şey yüzde yüz birbirlerini öldürecekler diye bir kural yok. Messorların bazı türleri gayet sağlıklı bir biçimde multi olabiliyor. Yinede konu sahibine önerim 2 kraliçeyide farklı yerlere koyması olur.Koymayın ilk başta anlaşşalar bile ileri aşamalarda biri birini öldürüyor ben doğada multiqueen bulmuştum onları bile ayırdım kurucu aşamada olan bir kraliçeyi strese sokmayada gerek yok.
Çok yüksek ihtimalle olacak hocam neden durduk yere bir canlının hayatını riske atalım ki.Yaptığın kötü bir şey yüzde yüz birbirlerini öldürecekler diye bir kural yok. Messorların bazı türleri gayet sağlıklı bir biçimde multi olabiliyor. Yinede konu sahibine önerim 2 kraliçeyide farklı yerlere koyması olur.
Çifleşme mevsimi geçince uçmayıp kolonide kalan ve kanadını döken prensesler var, ya döllenmiş kraliçeyi almışsan ve kolonide döllenmemiş prensesi bıraktıysan. Ayrıca messorlarda multi sandığın kadar ender birşey değil. Doğada halihazırda kurulan hiç bir koloniyi ellememelisin.Çok yüksek ihtimalle olacak hocam neden durduk yere bir canlının hayatını riske atalım ki.
Sandığın kadar nadir birşey değil messorun türüne göre değişir. Bazı türler sağlıklı bir şekilde multi olabilir. Yinede konu sahibime önerim kraliçeleri ayrı yerlere koyması olur.Messorlarda sağlıklı bir multi neredeyse imkansıza yakın.
Messorlar multi yaptıklarınde kurucu aşamada yaparlar koloni gelişip işçi sayısı arttığında biri birine öldürür. Bazı türlerde olabilir ama bizim tğr tespiti yapacak imkanlarımız yok o yüzden riske atılmasın diyorum.Çifleşme mevsimi geçince uçmayıp kolonide kalan ve kanadını döken prensesler var, ya döllenmiş kraliçeyi almışsan ve kolonide döllenmemiş prensesi bıraktıysan. Ayrıca messorlarda multi sandığın kadar ender birşey değil. Doğada halihazırda kurulan hiç bir koloniyi ellememelisin.
Zaten diğer mesajımdada yazdım, konu sahibine önerim multi yapmaması. Yinede doğada gördüğün kolonilere müdahale etmemelisin. Umarım birdaha yapmazsın.Messorlar multi yaptıklarınde kurucu aşamada yaparlar koloni gelişip işçi sayısı arttığında biri birine öldürür. Bazı türlerde olabilir ama bizim tğr tespiti yapacak imkanlarımız yok o yüzden riske atılmasın diyorum.
Multileri yuva kazmaya başlarken buldum konusunu açmıştım zaten orda kimse bişey demedi ve şuan iki kraliçede gayet sağlıklı. Koloni patlatmadım merak etme.Zaten diğer mesajımdada yazdım, konu sahibine önerim multi yapmaması. Yinede doğada gördüğün kolonilere müdahale etmemelisin. Umarım birdaha yapmazsın.