Saat 18.00 gibi bahçeden balkona gelmiş. Kraliçe diye düşünüyorum ama gözüme küçük geldi bazı parçaları kraliçe midir sizce?
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kafa yapısı bayaa bariz Camponotus. Ayrıca birçok kraliçe gördüm geçirdim yani artık direkt bakınca anlamaya başlıyor insan ister istemez.Abi camponotus olduğunu nasıl anladın ben küçük sandım bunu.
Ben ilk başta lateralis group diye düşünmüştüm ama boyutu lateralise göre daha küçük sanki , bunun dışında myrmentoma'ya ait hangi key id'ler var?Kafa yapısı bayaa bariz Camponotus. Ayrıca birçok kraliçe gördüm geçirdim yani artık direkt bakınca anlamaya başlıyor insan ister istemez
Sağol.Kafa yapısı bayaa bariz Camponotus. Ayrıca birçok kraliçe gördüm geçirdim yani artık direkt bakınca anlamaya başlıyor insan ister istemez
O da olabilir veyahut olmayadabilir. Myrmentoma olduğunu bilmemiz yeterli aslında. Forumlarda genelde küçük kırmızı Camponotus görülünce direkt lateralis grup diye yapıştırılıyor. C.fallax tür grubu var, o gruptan sadece C.fallax kaydı var ülkemizde. Kiesenwetteri gruptaki kraliçelerde görünüşlerinden kolayca ayrılabiliyor. Ülkemizdeki myrmentoma altcinsindeki türlerin büyük bir çoğunluğu Lateralis tür grubunda bulunuyor. Antwiki sayfasında tanımlamalar var oradan inceleyebilirsinizBen ilk başta lateralis diye düşünmüştüm ama boyutu lateralise göre daha küçük sanki , bunun dışında myrmentoma'ya ait hangi key id'ler var?