beslemesi bakımı zor mu başlangıç duzeyde biriyim az bilgim varCataglyphis nodus kraliçesi
Oldukça zor bir türdür. Hobide yeni iseniz doğaya salmanızı öneririm. Yeterli araştırmayı yapıp ortamı hazırlarsanız baka da bilirsiniz, sizin tercihiniz.beslemesi bakımı zor mu başlangıç duzeyde biriyim az bilgim var
boylari büyük oluyor inceledim biraz ama bir kac gündür arıyorum daha kucuk bir tur arasam daha iyi olacak beliki başlangıç duzeyde bakabilecegim turler var mi bildiginizOldukça zor bir türdür. Hobide yeni iseniz doğaya salmanızı öneririm. Yeterli araştırmayı yapıp ortamı hazırlarsanız baka da bilirsiniz, sizin tercihiniz.
İstersen bu türe bakabilirsin deneyim sahibi olabilirsiniz. Oldukça zor bir tür sıcaklığı iyi ayarlaman lazın bunun için sana tuğkan abinin bir videosunu atıcam bakmak istersen oradakileri uygula elinden geldiğince. Malzeme yetmezsede normal tesp tüpü kurulumunda bakabilirsin ama daha zor sonuç alırsın.boylari büyük oluyor inceledim biraz ama bir kac gündür arıyorum daha kucuk bir tur arasam daha iyi olacak beliki başlangıç duzeyde bakabilecegim turler var mi bildiginiz
saldım ya daha küçük türlere yöneleceğim daha kolay olur benim icindeİstersen bu türe bakabilirsin deneyim sahibi olabilirsiniz. Oldukça zor bir tür sıcaklığı iyi ayarlaman lazın bunun için sana tuğkan abinin bir videosunu atıcam bakmak istersen oradakileri uygula elinden geldiğince. Malzeme yetmezsede normal tesp tüpü kurulumunda bakabilirsin ama daha zor sonuç alırsın.
Küçüm türler için lasius, tapinoma, tetramorium gibi birçok cins var. Sadece küçükler kolay değil. Bazı büyük türlerde başlangıç seviyesinde. Mesela; messor, componotus gibi.saldım ya daha küçük türlere yöneleceğim daha kolay olur benim icinde
hmmm anladimm çok teşekkür ederimmKüçüm türler için lasius, tapinoma, tetramorium gibi birçok cins var. Sadece küçükler kolay değil. Bazı büyük türlerde başlangıç seviyesinde. Mesela; messor, componotus gibi.
İkisi de başlangıç seviyesi için uygun değil. Yani aslında başlangıç seviyesi diye bir şey yok, bakıma göre değişir. Ama Messor da camponotus da oldukça stresliler. Bu yüzden sabırsız olan kimse için tavsiye edeceğim cinsler değiller.Küçüm türler için lasius, tapinoma, tetramorium gibi birçok cins var. Sadece küçükler kolay değil. Bazı büyük türlerde başlangıç seviyesinde. Mesela; messor, componotus gibi.
senin önerebilecegin bir tür var mı bunlar kolay bakimı falan diyeİkisi de başlangıç seviyesi için uygun değil. Yani aslında başlangıç seviyesi diye bir şey yok, bakıma göre değişir. Ama Messor da camponotus da oldukça stresliler. Bu yüzden sabırsız olan kimse için tavsiye edeceğim cinsler değiller.
Aslında pratensis doğru söyledi. Başlangıç sadece senin tecrübelerine ve karıncanın bakımına bağlı herhalde.senin önerebilecegin bir tür var mı bunlar kolay bakimı falan diye
Hocam Ponerinae altfamilyasından, Colobopsisten, Prenolepisten, Cataglyphisten uzak durun geri kalan çoğu cinse bakabilirsiniz. Yani sabırsız değilseniz, sürekli rahatsız edip strese sokmazsanız ilk kraliçeniz Camponotus da olsa yüksek verim alabilirsiniz. Çoğu cins uygundur yani, saymaya kalksam çok uzar. Böyle anlatmak daha mantıklı.senin önerebilecegin bir tür var mı bunlar kolay bakimı falan diye
Hocam ben ilk başladığımda prenolepis nitens bulmuştum şuan halen bakmaya devam edeyiorum larvaları var ama işci çıkarmadı daha 2 ay geçti yeni larvaları oluştu bir sorum var ne yaparsam daha hızlı gelişim alırım. Rahatsız etmiyorum.Hocam Ponerinae altfamilyasından, Colobopsisten, Prenolepisten, Cataglyphisten uzak durun geri kalan çoğu cinse bakabilirsiniz. Yani sabırsız değilseniz, sürekli rahatsız edip strese sokmazsanız ilk kraliçeniz Camponotus da olsa yüksek verim alabilirsiniz. Çoğu cins uygundur yani, saymaya kalksam çok uzar. Böyle anlatmak daha mantıklı.
Hocam Ponerinae altfamilyasından, Colobopsisten, Prenolepisten, Cataglyphisten uzak durun geri kalan çoğu cinse bakabilirsiniz. Yani sabırsız değilseniz, sürekli rahatsız edip strese sokmazsanız ilk kraliçeniz Camponotus da olsa yüksek verim alabilirsiniz. Çoğu cins uygundur yani, saymaya kalksam çok uzar. Böyle anlatmak daha mantıklı.
Hmmm anladımm bana bir tık hasatcılar daha hoş geliyor bu arada onlara yönelmekHocam Ponerinae altfamilyasından, Colobopsisten, Prenolepisten, Cataglyphisten uzak durun geri kalan çoğu cinse bakabilirsiniz. Yani sabırsız değilseniz, sürekli rahatsız edip strese sokmazsanız ilk kraliçeniz Camponotus da olsa yüksek verim alabilirsiniz. Çoğu cins uygundur yani, saymaya kalksam çok uzar. Böyle anlatmak daha mantıklı.
Bir fikrim olsaydı kendi kraliçelerimde uygulardım sanırım. Defalarca deneyip sonuç alamadığım bir tür kendileri. Sonuç alanı da görmedim henüz.Hocam ben ilk başladığımda prenolepis nitens bulmuştum şuan halen bakmaya devam edeyiorum larvaları var ama işci çıkarmadı daha 2 ay geçti yeni larvaları oluştu bir sorum var ne yaparsam daha hızlı gelişim alırım. Rahatsız etmiyorum.
:d Teşekkürler bir tane büyük larvası var en gelişmişi o bekleyip görücez sonuçları.17 18 derecede mümkünse 2 li multiqueen olanlar yavaş gelişiyor ama sağlıklı bir şekilde gelişiyor bu dediklerim deneme yanlıma yöntemi ile öğrenilmiş ayrıca kraliçeyi ilk bulduğunda sıcak bir yere koyup tüpün içindeki nemi coşturursan daha çok yumurtlar çünkü nitensler bataklık tipi karıncalar olduğunu duymuştum o kadar sıkıntılı bir tür ki bu sene 5₺ ye satanı gördüm 👀