Kraliçe mi?

dorkumanada2

Yumurta
Üye
Emin değilim. Yaşadığım yerde buna benzer, kırmızı abdomeni yukarıda olan bazı karıncalar var. Bu karıncaların bazıları küçük, bazıları ise biraz daha orta boyutta. Ama bu, onlara oranla çok büyük. Majör olabilir diye düşündüm; o yüzden buraya sormak istiyorum.

Ekli dosyalar

• IMG-20250803-WA0013.jpg
    IMG-20250803-WA0013.jpg
    33.3 KB · Görüntüleme: 21

anakin

Brachypterous
Üye
Bu tarz soruları karıncaçiftliğim youtube kanalından izleyerek öğrenmelisin. Oarada 0'dan hobiya başlamak benzeri isimli bir seri var. Orayı izlesen bilmen gereken çoğu şeyi öğrenebilirsin. Uçuş olarak sa şu sıralar her yerde uçuş olabilir.

sNel

Minör
Üye
Bu tarz soruları karıncaçiftliğim youtube kanalından izleyerek öğrenmelisin. Oarada 0'dan hobiya başlamak benzeri isimli bir seri var. Orayı izlesen bilmen gereken çoğu şeyi öğrenebilirsin. Uçuş olarak sa şu sıralar her yerde uçuş olabilir.
Forumdan arama kısmıyla öğrenmesi, yabancı dili iyiyse çeviri yapıp öğrenmesi daha iyi olur. Ytdeki kçde günümüz bilgisine göre yanlış bilgiler çok fazla. Öyle öğrenince genelde öyle kalıyor. Örnek olarak ben belli süre gördüğüm her campoya fellah sanctus dedim.

Forumdaki eski tartışmalar bana kalırsa cevher niteliğinde. Sadece biraz arama kısmıyla haşır neşir olsanız kabaca çoğu şey öğrenilir.

mcmerdo

Larva
Üye
2 sorum var bunu nasıl biliyorsunuz Bir de Bursa taraflarındayız buralarda uçuş var mıdır
Screenshot_20250728_131624_Gallery.jpg
Kraliçenin thorax bölgesi işçilere göre büyük ve kamburdur hocam oradan anlayabilirsiniz. Fotoğrafta fark açıkça görünmekte.

Abdomeni kaldırarak gezmek Cataglyphis cinsinin davranışıdır o yüzden Cataglyphis majörü.

Bursa'da kraliçe bulabilirsiniz elbette. Nemli ve rüzgarsız havalarda kaldırımlara, parkların yürüyüş yollarına, geceleri sokak lambalarının altlarına bakın. Herhangi bir iş için dışarı çıktığınızda yanınızda tüp bulundurun, yerlere bakarak yürüyün. 10.00-16.00 saatleri arasında aramamak sağlığınız için daha iyi olur.

pegasuZX

Brachypterous
Üye
Forumdan arama kısmıyla öğrenmesi, yabancı dili iyiyse çeviri yapıp öğrenmesi daha iyi olur. Ytdeki kçde günümüz bilgisine göre yanlış bilgiler çok fazla. Öyle öğrenince genelde öyle kalıyor. Örnek olarak ben belli süre gördüğüm her campoya fellah sanctus dedim.

Forumdaki eski tartışmalar bana kalırsa cevher niteliğinde. Sadece biraz arama kısmıyla haşır neşir olsanız kabaca çoğu şey öğrenilir.
Camponotus renk ile tür tahmini yapardım. Tek bir günde 9 tane beğenmedim gelince bir şeylerin yanlış olduğunu anladım.😁