Demin yol kenarında buldum. Acaba kraliçe mi? Tek kanadı var. Bir de ölecek gibi; çok hareketli davranıyor. Yolda gelirken durmuştu, eve geldim hareketlendi.
Ama şuan çok hareketsiz antenleri bile çok zayıf hareket ediyorEvet formica cinsi kraliçe, formicalar zaten yapıları gereği hareketlilerdir endişe etmenize gerek yok. Tüp kurulumunu yapın ve haftada 1 kontrol edin.
Önemi yok. Siz tüp kurulumunu yapın, karanlık ve titreşimsiz bir yerde bekletin. 1-2 Haftada bir kontrolünü yapın. Zaten işçilerini çok kısa sürede çıkartacaktır.Ama şuan çok hareketsiz antenleri bile çok zayıf hareket ediyor
Tüpte değil şırıngadaÖnemi yok. Siz tüp kurulumunu yapın, karanlık ve titreşimsiz bir yerde bekletin. 1-2 Haftada bir kontrolünü yapın. Zaten işçilerini çok kısa sürede çıkartacaktır.
Sıkıntı olurmuÖnemi yok. Siz tüp kurulumunu yapın, karanlık ve titreşimsiz bir yerde bekletin. 1-2 Haftada bir kontrolünü yapın. Zaten işçilerini çok kısa sürede çıkartacaktır.
İçecek suyu varsa sorun olmaz.Tüpte değil şırıngada
Sıkıntı olurmu
Hayırlı olsun hocam, şans yüzünüze gülmüş.Demin yol kenarında buldum. Acaba kraliçe mi? Tek kanadı var. Bir de ölecek gibi; çok hareketli davranıyor. Yolda gelirken durmuştu, eve geldim hareketlendi.
Eyvallah hocam sizede rast gelsinHayırlı olsun hocam, şans yüzünüze gülmüş.
Hocam peki bana bakımını net bir şekilde anlatabilirmisin bilgin varsa ben önceden lasius,componotus ve messor baktım bunlar hiç denk gelmediFormica sp. kraliçesi olduğunu düşünüyorum. Çok stresli bir cinstir hocam nadir kontrol etmelisiniz. Eğer sık kontrol ederseniz ölebilir. Hareketliliği de stresin sonucu hocam.
İşçi çıkarma döneminde olduğu için herhangi bir besin takviyesi yapmam gerekmiyor, değil mi?Bakımı benzer. Herhangi ekstra bir şey yok. Tohum vs. tüketmezler. Un kurdu ve şekerli su yeterli olur. Agresif olmaları bu cinsi keyifli yapan özellikleri .En belirgin farkları ise aşırı stresli olmaları. Dolayısıyla ne kadar çok coverı kaldırıp bakarsanız işçi çıkma süresi o kadar uzar. Strese sokmazsanız 1 aydan kısa sürede işçisi çıkabilir.
Peki arada yaşıyomu diye baksam bişey olurmu çünkü aldığımda pek iyi değildiHayır işçi çıkana kadar besine ihtiyaç duymazlar.
Hocam ilk 2 haftada bir bakmam en iyisi.Peki arada yaşıyomu diye baksam bişey olurmu çünkü aldığımda pek iyi değildi
Haftada bir veya iki haftada bir bakınPeki arada yaşıyomu diye baksam bişey olurmu çünkü aldığımda pek iyi değildi
"Hocam, peki ortalama ne zaman böyle küçük formikaryumlara geçirebilirim? Kendim yaptım; üstü şeffaf pleksiden. Üstünün açık olması herhangi bir sıkıntı yaratır mı?"Hocam ilk 2 haftada bir bakmam en iyisi.
En az 30-40 isçinin olması lazım."Hocam, peki ortalama ne zaman böyle küçük formikaryumlara geçirebilirim? Kendim yaptım; üstü şeffaf pleksiden. Üstünün açık olması herhangi bir sıkıntı yaratır mı?"
"Hocam, formikaryumu 15x15 boyutlarında torf ile yaptım. Bir de 'Haftada bir kez bakın.' dediniz; bakmaktan kastınız nedir? Biraz daha açabilir misiniz?"En az 30-40 isçinin olması lazım.
Fakat formikaryumun boyutuna göredeğişir.